Erü Tıp Fakültesi 38. Dönem Mezunlarını Verdi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi 38’inci dönem mezunlarını verdi.Erciyes Üniversitesi Marianne Molu Amfi Tiyatro’da düzenlenen...

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi 38’inci dönem mezunlarını verdi.

Erciyes Üniversitesi Marianne Molu Amfi Tiyatro’da düzenlenen mezuniyet töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. ERÜ Tıp Fakültesi mezuniyet törenine Vali Mevlüt Bilici, İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Özkılıç ve çok sayıda davetli ile öğrencilerin ailesi katıldı.

Reklam
Reklam

38. dönem mezunlarını veren Tıp Fakültesi’nden bu 134 öğrenci mezun oldu. Fakülteyi birincilik ile tamamlayan Haydar Ulucan mezuniyet kütüğüne plaket çaktı. Törende bazı aileler ise çocuklarının mezuniyet anını kayıt altına aldı ve anı ölümsüzleştirdi.

Törenin açılış konuşmasını yapan ERÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güven, “Bu kutsal yolda yolunuz açık olsun. Yaşamınızın en güzel anlarını burada geçirdiniz. Umarım emeklerinizin karşılığını alacaksınız. Hastalarınıza zaman ayırın. Din, dil, ırk ayrımı yapmadan yolunuza devam edin” dedi.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ise, “Tıp Fakültesi’nin 30 yıllık bir tarihi var. Geçen bu kadar kısa süre içerisinde sadece Tıp Fakültemiz değil, üniversitemizin diğer fakülteleri de çok hızlı bir gelişme göstermiştir. Tıp Fakültesi’nin de temel fonksiyonlarından birisi kendi mesleğinde başarılı insanlar yetiştirmektir. Önümüzdeki yıllarda Tıp Fakültesi, diğer fakültelerimiz gibi sadece bilginin, orijinal bilginin üretildiği ve yayıldığı bir merkezde olacaktır” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından mezun olan öğrenciler yemin etti. Mezuniyet töreni öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi ve ailelerin sevinçli olduğu görüldü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: