Erwin Koeman: "3-2'yi bulamadığımız, kazanamadağımız için üzgünüm"

Fenerbahçe'nin geçici teknik direktörü Erwin Koeman, derbi maçın ardından yaptığı açıklamalarda galibiyeti kaçırdıklarını söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Fenerbahçe'de Phillip Cocu ile yolların ayrılmasından sonra takımın başında olan Erwin Koeman, maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Yayıncı kuruluşa konuşan Koeman, maç öncesinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren taraftarları Koraya Şener için çok ügün olduğunu söylerken, "Koray Şener, bir Fenerbahçe taraftarı maçın ilk yarısında kalp krizi sonucu aramızdan ayrıldı. Çok üzgünüm bu haberden dolayı. Bu durum futboldan daha önemli." dedi.

Reklam
Reklam

Futbolcuların oyun planlarına sadık kaldığını anlatan Koeman, şöyle devam etti: "Bir oyun planımız vardı, bu oyun planı dahilinde ilk yarıda daha iyi pozisyonlar yakalayan taraf bizdik. Bir duran topta rakip golü buldu. Buna rağmen oyunumuzu sürdürdük. Oyuncularım çok disiplinliydi. İkinci yarıda ikinci golle birlikte rakibimiz biraz daha geriye çekildi, biz de topun ayağımızda daha fazla kalmasını sağladık. Kazanabileceğimiz bir maçtı, 3-2'yi bulamadığımız kazanamadığımız için üzgünüm."

Görevine devam edecek mi?

Koeman, Mathieu Valbuena'ya ilk 11'de şans vermesi ve maç öncesinde yaptığı, "Kadroda benim için bir sürpriz yok." açıklaması üzerine eski teknik direktör Phillip Cocu ile aralarında bir anlaşmazlık olup olmadığı yönündeki soruya ise şöyle yanıt verdi: "Ben Philipp'le hiçbir zaman görüş ayrılığı yaşamadım çünkü birinci hoca odur, her zaman kararları o verir. Ben de onun kararlarına saygı duydum. Valbuena'nın oynaması belki sizin için sürprizdi ama benim için değildi. Bunun için ben bir futbol antrenörüyüm."

Reklam
Reklam

Takımın başındaki durumunu da değerlendiren Koeman, "Ben ve Chris şu an bu kulüple sözleşmesi olan antrenörleriz, işimizi yapıyoruz. Bu işe karar verecek olan tek kişi başkandır. Biz şu an görevimize devam ediyoruz bu belki Pazartesi'ye kadar olur, belki haftaya kadar olur, belki 1 ay için olur bilmiyorum." ifadelerini kullandı.