Erzin Devlet Hastanesi personelinden Dr. Alkan'ın öldürülmesine tepki

Hatay'ın Erzin ilçesinde devlet hastanesi personeli, Gaziantep'te, Op. Dr. Ersin Alkan'ın hasta yakını tarafından öldürülmesine...

Hatay'ın Erzin ilçesinde devlet hastanesi personeli, Gaziantep'te, Op. Dr. Ersin Alkan'ın hasta yakını tarafından öldürülmesine büyük tepki gösterdi. Hastane önünde yaşanan olayı protesto eden sağlık çalışanları, doktor, hemşire ve hastabakıcıların da olası saldırılarla karşı karşıya olduklarına dikkat çekti.

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görev yapan Kalp ve Göğüs Cerrahı Op. Dr. Ersin Arslan'ın, 85 yaşında kanserden hayatını kaybeden hastanın torunu tarafından bıçakla öldürülmesine, Türkiye'nin dört bir yanından sağlık çalışanları tepki gösteriyor. Yaşanan olay karşısında sessiz kalmayan Erzin Devlet Hastanesi çalışanları da hastane önünde basın açıklamasıyla vahim cinayeti kınadı. Doktor, hemşire ve bütün hastane personelinin katıldığı protestoda, sağlık çalışanlarının zor şartlar altında görev yaptığına vurgu yapıldı.

Reklam
Reklam

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Hastane Temsilcisi Hasan Tok, sağlık çalışanlarının sağlık için çalışırken sağlıklarından olduklarına değindi. Dr. Ersin Arslan ve onun gibi çok sayıda çalışanın darp, tartaklama ve saldırıyla karşılaştıklarını söyleyen Tok, ''Sağlık-Sen olarak, 7 gün 24 saat prensibi ile çalışan adeta ölümle burun buruna yaşayan, hayat kurtarma mücadelesi verirken, şiddete maruz kalarak bir yandan da hayatlarını kaybetme korkusuyla görev yapan sağlık çalışanları adına son derece endişeliyiz. Millete hizmet aşkıyla görevini gece gündüz yerine getiren doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımızın üstün gayretleri her türlü takdirin üzerindedir. Dr. Ersin Arslan da toplum sağlığı için ter döküyor, çaba gösteriyordu. Ancak vicdan sahibi hiç kimsenin kabul edemeyeceği bir şekilde hayatını kaybetmiştir. Üzüntümüz çok büyük.'' ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı'nın, sağlık çalışanlarının karşılaştıkları darp, cinayet, saldırı ve benzeri olayların önüne geçmesi gerektiğine dikkat çeken Hasan Tok, ''Bakanlığımız, bu konuya, proje ve kampanyanın sosyal ortakları ile birlikte daha fazla eğilmeli ve bundan sonra yaşanacak üzücü olayların önüne geçilmesi için önlem ve uygulamaları ivedilikle başlatmalıdır. Arslan'a yapılan saldırıyı lanetliyor, sağlık camiası adına yakınları ve mesai arkadaşlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz