Erzin İmam Hatip Lisesi’nde “pilav Günü” Coşkusu

Hatay’ın Erzin ilçesi İmam Hatip Lisesi,”İmam Hatip Lisesi’nin Dünü Bugünü Buluşuyor” sloganıyla her yıl olduğu...

Hatay’ın Erzin ilçesi İmam Hatip Lisesi,”İmam Hatip Lisesi’nin Dünü Bugünü Buluşuyor” sloganıyla her yıl olduğu gibi bu yılda 2012 yılı mezunları için geleneksel pilav günü düzenledi.

Geleneksel pilav günü kısa bir Kur’an dinletisiyle başladı. Hayırlı İşler Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet İlmisev Kılaç, burada yaptığı konuşmada, mezunlara seslenerek “Sevgili gençler; genç diyorum. Çünkü sizleri 90 yaşında İstanbul’u fethe gelen Eba Eyyüb el-Ensari gibi hedefe ulaşıncaya kadar genç görmek zorundayız..Bu millet, varını yoğunu sizlerin var olmanız ve yaşamanız için harcadı ve harcamaya devam ediyor. Varlığınız birilerinin uykularını kaçırırken birilerinin de hayali ve umudu olduğunu unutmayın” dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra İmam Hatip Lisesine ait ilahi grubunun söylediği ilahilerin ardından 2011-2012 eğitim öğretim yılında birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Konuşmaların ardından gelen konuklara pilav, ayran ve tatlı ikram edildi. Düzenlenen geleneksel pilav gününe Erzin İlçe Müftüsü Şemsettin İnceler, Merkez Cami İmamı Mehmet Şanverdi ve Selim Gürz, Okul Müdürü Mansur Kılaç, Öğretmenler, mezun olan öğrenciler ve aileleri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz