Erzincan, 5.6 ile sarsıldı

Erzincan’da sabah saatlerinde deprem meydana geldi. Vatandaşları uykuda yakalayan depremde can kaybı olmadı.Erzincan il genelinde...

Erzincan’da sabah saatlerinde deprem meydana geldi. Vatandaşları uykuda yakalayan depremde can kaybı olmadı.
Erzincan il genelinde hissedilen ve merkez üssü Refahiye ilçesi olan 5.6 şiddetindeki deprem saat 06.22’de meydana geldi. İlçeye bağlı Cengerli köyü Kemah ilçesine bağlı Karacalar ve Gülbahçe köyünde deprem sebebiyle evlerde çatlaklar oluştu.
Depreme uykuda yakalanan vatandaşlar, büyük bir panikle evlerinden dışarı çıktıklarını belirtti. Erzincan’a 80 kilometre uzaklıkta bulunan ve 80 kişinin yaşadığı 45 haneli Cengerli köyü sakinleri, depreme uykuda yakalandıklarını, olayın şokunu üzerinden atıp normal hayata döndüklerini kaydetti.
Kemah ve Refahiye ilçesine bağlı köylerde Bayındırlık ve İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin, hasar tespiti için çalışma başlattığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz