"Erzincan Çelik Kalem Bakırı"na Hayat Veriyorlar

 Arpaçay ilçesinde "Erzincan Çelik Kalem İşlemeciliği" kursuna katılan 23 kadın, hem meslek ediniyor hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

Arpaçay ilçesinde "Erzincan Çelik Kalem İşlemeciliği" kursuna katılan 23 kadın, hem meslek ediniyor hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan, İŞKUR ve Kaymakamlık tarafından de desteklenen 40 gün sürecek kursa katılan ev kadınları, usta öğreticilerin de desteğiyle bakır materyallerden hediyelik eşya yapıyor. Arpaçay Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan Muğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurs aracılığıyla ev kadınlarının meslek edinmelerini ve sosyalleşmelerini hedeflediklerini söyledi. Kaymakamlığın ve İŞKUR'un desteğiyle bu kursu açtıklarını ifade eden Muğlu, "Kursiyerlerimiz 40 günlük kurs sonunda meslek edindiler. Her biri bir usta seviyesine geldi. Bundan sonraki aşamada ise işi ticarete dökeceğiz ve kursiyerlerimiz para kazanmaya devam edecekler" dedi. Muğlu, kursa 23 kursiyerin katıldığına değinerek, "Kursiyerlerimiz Erzincan çelik kalem bakırı işliyorlar. Bize hazır bakır geliyor. Kursiyerlerimiz o bakırı işliyor" diye konuştu. Kurs vermek için Erzincan'dan gelen usta öğretici Necati Sayın da ilçeye kaymakamı Faruk Erdem'in girişimleriyle geldiğini kaydetti. Kursun isabetli ve ev kadınları için yararlı olduğunu dile getirerek, "Buradaki gençlerimiz ve ev hanımları gayet başarılılar. Fakat biraz daha zaman lazım. Şu anda üretime hazırız. İsimlik, tabak, saat, vazo ve meyvelik işliyoruz. Mallar çok lüks. Her yerde kullanılabilir. 30 yıl önce Erzincan'ın yüzde 70 gelir kaynağı buydu" ifadelerini kullandı. Kursiyerlerden Halide Çelik de 3 çocuk annesi olduğunu belirterek, kursun açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Kendilerine çok güzel bir iş imkanı tanındığını anlatan Çelik, kurs sayesinde hem meslek sahibi olduğunu hem de aile bütçesine katkı sağladığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: