Erzincan ‘da Hac İçin 4 Bin 132 Kişi Müracaat Etti

Erzincan’da 2013 yılı hac kayıtları sona ererken, 4 bin 132 kişi müracaatta bulundu. 2013 yılında...

Erzincan’da 2013 yılı hac kayıtları sona ererken, 4 bin 132 kişi müracaatta bulundu. 2013 yılında Hac’a gitmek isteyenler için ön kayıt başvuruları dün sona erdi. Kutsal topraklara gitmek için Erzincan dan yoğun bir talep olduğunu ifade eden Erzincan İl Müftüsü Burhan İşliyen, geçen yıllarla birlikte bu sene Erzincan dan 4 bin 132 kişinin kuraya gireceğini söyledi.

İşliyen; “Bilindiği gibi 2013 yılı için Hac kaydı yaptırmak isteyen Hacı adaylarımız için ön kayıt yaptırabilecekleri son gün 22 Şubat Cuma günü Hac kayıtlarımız sona erecek. Bu vesile ile Hac’a gitmek isteyen bütün vatandaşlarımıza bu sene gitme imkanı olmasa bile ön kayıt yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü kat sayılı kura sistemi uygulanıyor. Her bekledikleri yıl Hac’a gitmeyi bekledikleri yıl geçen yıllara göre yeni yazılanlara göre daha yüksek oluyor. Bu nedenle de Hac’a gitmeseler bile kayıt yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Şuana kadar müftülüğümüze 3 bin 214 geçen yıldan kayıt yaptırmış bekleyen ve bu senede 918’ de bu sene ilk defa yeni kayıt yaptıranlar olmak üzere toplam 4 bin 132 kişi Hac kaydını yaptırmış ve Hac’a gitmek üzere çekilecek olan kuraya katılabilecek durumdalar. Ön görülen kontenjan sayısı maalesef oldukça az müracaat rakamlarına göre. Toplam 225 kişiye kontenjan tanınabileceği gözüküyor. Mübarek toprakları görme arzusu ve hasretiyle yanan çok sayıda insanımız var. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu Hacı adaylarımızın talep ve isteklerine her ne kadar cevap vermek için olağan üstü bir gayretle çalışmış olsa da Suudi Arabistan devletinin tanımış olduğu kota uygulaması ve Mekke-Medine deki şartların çok sayıda kalabalık insanı taşıyabilecek durumda olmaması kura uygulamasını mecbur hale getiriyor. İmkanı olan vatandaşlarımıza umre yapabileceklerini ve umreye gidebileceklerini Ramazan ayının sonuna kadar her 15-20 günde bir değişik seçeneklerde bir haftalık, 10 günlük, 14 günlük, 20 günlük olmak üzere umre imkanının da olduğunu belirtmek istiyorum. Hac’a gitme imkanı bulamasalar da umre yapmak umre yapmak suretiyle Mekke, Medine mübarek toprakları görmek ve ziyaret etmek suretiyle bu hasretlerini bir nebzede olsa dindirebilirler” açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: