Erzincan Emniyet Müdürlüğü'ne 15 yeni araç

Erzincan Emniyet Müdürlüğü'nün araç filosu genişliyor. 7 otomobilin yanı sıra toplum destekli polislerin kullanacağı 4...

Erzincan Emniyet Müdürlüğü'nün araç filosu genişliyor. 7 otomobilin yanı sıra toplum destekli polislerin kullanacağı 4 scoter tipi ve Yunus timlerinin kullanacağı 4 adet motosiklet, Emniyet Müdürlüğü bünyesinde trafiğe girdi. Polisevi bahçesinde düzenlenen törene Vali Selman Yenigün, İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun, Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aydın Yalvaç, Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Necmettin Ünal ile emniyet mensupları katıldı.
Erzincan Valisi Selman Yenigün, polisin devletin vitrini olduğunu, sokaktaki vatandaşın, polisin şahsında devleti gördüğünü ve bu nedenle, devletin güler yüzlü ve sevecenliğini göstermek görevinin polislere ait olduğunu söyledi. Yenigün, "İyi polis, halkın saygınlığını kazanan, üniformadan değer uman değil, üniformaya değer katan, görevine bağlı, yasaların kendisine tanıdığı yetki ve sorumluluk içerisinde hareket eden, yetkilerini asla kötüye kullanmayan, toplum çıkarlarını her şeyin üstünde tutan insan haklarına saygılı polistir." dedi.
Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel ise mevcut başarının devamlılığını sağlamak, Erzincan’da insanın kendini daha güvenli hissedeceği bir ortam oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti. Polislik hizmetlerinin yürütülmesinde, hızlılık ve etkinliğin önemli bir faktör olduğunu belirten Tüzel, “Bu faktörün en önemli oyuncusu da araçlardır. Emniyet Müdürlüğümüzün araç ihtiyaçları 4 yoldan yapılmaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğü bütçe alımları, valilik imkan ve talimatları, mübadele ile hibe işlemleridir. Emniyet Genel Müdürlüğümüzce satın alınan; asayiş hizmetlerinde kullanılmak amacıyla 4 adet Ford Connect, trafik hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet Mitsubishi Kamyonet, 1 adet Renault Fluence ve Genel hizmette kullanılmak üzere 1 adet Renault Clio Symbol olmak üzere toplam 7 araç, ilimize gönderilmiştir. Valiliğimizin desteğiyle, TDP hizmetlerinde Polisin halka ulaşmasından az temastan çok temasa daha fazla vatandaşa ulaşılması için motorize hale getirilmesi amaç edinilmiştir.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından araçlar hizmete sunulurken, şehir merkezinde konvoy halinde araçlar vatandaşlara tanıtıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz