Erzincan Emniyeti Bayram Tedbirlerini Artırdı

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kurban Bayramı dolayısıyla kent merkezi başta olmak üzere karayollarında tedbirlerini artırdı.Erzincan Emniyet...

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kurban Bayramı dolayısıyla kent merkezi başta olmak üzere karayollarında tedbirlerini artırdı.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Kurban Bayramı tatili süresince, vatandaşların huzur ve güven içerisinde bir bayram geçirmelerini sağlamak amacıyla, her zaman alınan ve uygulanan trafik tedbirlerine ek olarak şehir içi ve şehir dışı karayollarımız da bir takım ek tedbirler görev, yetki sorumluluğu bulunan bütün kurum ve kuruluşlarla birlikte alınacağı ifade edildi.

Reklam
Reklam

Yapılan açıklamada; “Vatandaşların özellikle bayram öncesi ve bayram tatili süresince ulaşımda toplu taşıma araçlarını tercih etmesi, görevli personel tarafından terminallere giriş ve çıkış yapan bütün otobüslerin takoğraflarının, şoförlerin alkol durumlarının, taşımacılık yetki belgelerinin (korsan taşımacılık yapıp yapmadıkları) Zorunlu Mali Mesuliyet ve Zorunlu Ferdi Kaza Koltuk Sigortalarının, şoförlerin sürücü belgeleri ile aracın fenni muayene durumunun kontrol edilmesi. Son yıllarda bayram tatillerinde meydana gelen trafik kazalarının nedenleri incelendiğinde, bu kazaların önemli bir bölümünün hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk, çalışma ve dinlenme süresi ihlali gibi nedenlerden meydana geldiği görülmekte olup, bu ihlallerin önlenmesine yönelik denetimlere ağırlık verilmesi.

Bunun için radarlı hız tespit ekipleri; başta bölünmüş karayollarımız olmak üzere, hız ihlallerinin ve bu ihlaller sonucu trafik kazalarının yoğunlaştığı yer ve yol kesimleri ile tespit edilen saat dilimlerinde seyir halinde denetimlerini sürdürmesi, araç durdurmanın mümkün olmadığı ya da risk oluşturduğu durumlarda denetimlerin 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 116’ncı maddesine istinaden ihlalde bulunanların araç tescil plakasına göre cezai işlem uygulanması suretiyle çevirme ekibi bulundurulmaksızın gerçekleştirilecek” açıklamasında bulunuldu.

Reklam
Reklam

Bayram tedbirleri ile ilgili açıklama da ayrıca, şehir içi ve şehirlerarası karayollarında hız başta olmak üzere diğer trafik kural ihlallerini en az seviyelere indirilmesini sağlayan MOBESE’nin bayram tatili süresince aktif olarak kullanılacak. Ayrıca yol kullanıcıları üzerindeki algılanan yakalanma riskini arttırmak amacıyla, trafik denetim hizmetlerinde görevli ekip ve personelin uygun görülecek bir kısmının sivil ihbarlı denetimlerde görevlendirileceğinin ifade edildiği açıklamada; “Kazaların neden ve sonuçlarında etkili olan hatalı sollama, yakın takip, kırmızı ışık ihlali, sürücülerin araç kullanırken cep telefonu kullanımı ve emniyet kemeri kontrolü gibi kural ihlallerinin tespitinin yapılarak güzergâh üzerindeki çevirme ekiplerine bildirmesi ile gerekli cezai işlemlerin uygulanacak” şeklinde ifade edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: