Erzincan Polisinden Nefes Kesen Kovalamaca

Erzincan’da kaçakçılar ile polisler arasında nefes kesen kovalamaca yaşandı. Uygulama noktasında polisin dur ihtarına uymayarak...

Erzincan’da kaçakçılar ile polisler arasında nefes kesen kovalamaca yaşandı. Uygulama noktasında polisin dur ihtarına uymayarak kaçan ve içerisinde 2 kişinin bulunduğu araç ile polisler arasında yarım saat kovalamaca yaşandı. Kaçakçılar kovalamaca esnasında araçta bulunan çantaları kendilerini takip eden polis otolarına attı. Çantalardan biri polis otosuna hasar verdi. Kaçan minibüs refüje çarptı, lastiklerinin patlaması sonucu durdu. Araçtan inerek yaya kaçmaya çaılşan 2 şahıstan biri polisler tarafından yakalandı. Kaçan diğer şahıs ise Özel Harekat polislerinin desteğiyle Organize Sanayi Bölgesinde yakalandı. Kaçma esnasında şahısların araçtan attıkları çantanın içerisinde toplam 200 kilo kubar esrar olduğu ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

Kovalamaca akşam saat 19.45 sıralarında meydana geldi. Erzincan–Erzurum karayolu uygulama noktasında çalışma yapan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, şüphelendikleri bir minibüsü durdurmak istedi. Polisin ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçan ve içerisinde iki kişi bulunduğu minibüs, çevre yolu güzergahına yöneldi. Kaçan minibüsün peşine düşen polis ekipleri ile kaçakçılar arasında nefes kesen takip başladı. Minibüs, kaçakçılık, asayiş ve trafik ekipleri tarafından takip edilirken, dur ihtarına uymayan araçtan zaman zaman yola çantalar atıldı.

Yaklaşık 20 kilometre devam eden kovalamacanın ardından Erzincan-Sivas karayolu Bozyazı mevkisinde kaçakçıların kullandığı araç refüje çarparak durdu. Araçtan inerek yaya kaçmaya çalışan V.S. kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Diğer kaçan şahıs H.K. Özel Harekat polislerinin de katılması ile 2.5 saat sonra Organize Sanayi Bölgesinde yakalandı.

Şahıslar H.K. ve V.S.’nin Diyarbakır’dan İstanbul’a gittikleri, araçta toplam 13 çanta dolusu 200 kilo kubar esrar olduğu tespit edildi. Şahıslar kovalamaca esnasında kubar esrarlardan kurtulmak için 10 adet çantayı attı. Atılan çantalar polisler tarafından toplanırken, çantalardan biri Bölge Trafik ekibinin aracına isabet etti ve araç hasar gördü. Yakalanan iki şahıs sorguları yapılmak üzere KOM Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: