Erzincan Şeker Fabrikası, 30 bin ton şeker üretecek

Erzincan Şeker Fabrikası 34. dönem pancar alım kampanyası kapsamında 30 bin ton şeker üretimi yapacak....

Erzincan Şeker Fabrikası 34. dönem pancar alım kampanyası kapsamında 30 bin ton şeker üretimi yapacak. Kampanya kapsamında 43 bin dekar şeker pancarı ekimi yapılan Erzincan'daki ürünün yüzde 80'inin şeker fabrikası tarafından alındığı ifade edildi. Erzincan Şeker Fabrikası Müdürü Ekrem Meydanlı; 34. dönem kampanyasının 23 Ekim'de başladığını ve halen devam ettiğini, şu ana kadar ürünlerin yüzde 80'ini aldıklarını, kalan kısmın ise en geç 20 Kasım'a kadar tamamlanacağını söyledi.
Meydanlı, kampanya süresinde 30 bin ton şeker üretileceğini belirterek, "Alınan ürünlerden 7 bin 500 ton melas yan ürün olarak üretilirken, yaklaşık 60 bin ton pancar posası da küspe olarak üretilecek.” dedi.
Pancarın şekere dönüşmesine de değinen Meydanlı, "Çiftçilerimiz pancarlarını söktükten sonra pancar bölge şefliğimizin kendilerine vermiş olduğu teslim kartına göre belirlenen günde pancarlarına teslim edebiliyorlar. Pancarlar araçlarla kantarlara geliyor burada kimlik bilgileri doğrultusunda kayıtları yapılmak suretiyle pancarlar tartılıyor. Buradan pancar analiz laboratuvarına geliyor, burada iki analiz yapılıyor. Aldığımız pancarın firesi belirleniyor. Ardından alınan bu numuneden içerisindeki şeker varlığını tespit etmek amacıyla analiz yapılıyor. Alınan pancarlar silolarımızda muhafaza ediliyor. Ardından da işlenmek üzere fabrikaya giriş yapıyor. İşlenen pancarlar kıyımdan geçiriliyor içerisindeki suyu şerbeti alındıktan sonra geri kalan posası hayvan yemi olarak değerlendiriliyor." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz