Erzincan'da 20 öğrenciye burs

ERZİNCAN (İHA) - Erzincan Kültür Yardımlaşma Derneği tarafından Erzincan'da çeşitli okullarda eğitim gören ihtiyaç sahibi 20 öğrenciye burs verileceği duyuruldu.

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Alattin Önel, Erzincan'da lise ve üniversitede öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak çalışmalarının bulunduğunu belirtti. Önel, "Dernek kayıtlarımızda bu konumda olan birçok çocuğumuz bulunmaktadır. Ancak imkanlarımızın sınırlı olması nedeniyle bu çocuklarımızın bir çoğuna ulaşamıyoruz. Bu durum bizleri üzmektedir. Belki de geleceğin bilim adamları olarak insanlığa hayırlı katkılar sağlayan birer ışık olabilecek bu çocuklar, imkansızlıklardan dolayı mevcut eğitim sisteminde yarışamıyorlar. İmkanı olan aile çocukları bu yarışta başarılı olurken, imkansızlıklar içinde çırpınan çocuklar ise aileleriyle aynı süreci yaşamaya mahkum olmaktadır. O halde bu bir insani sorumluluktur. Bu öğrencilere sahip çıkarak hem geleceklerini kurtarmalarını hem de topluma daha verimli birer bireyler olarak katılmalarını sağlamalıyız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"Burs almak için burs formu doldurup derneğimize müracaat eden öğrencilerin, öğrenim gördükleri okulların idaresiyle işbirliğiyle aile durumları araştırılıp çıkan sonuçlara göre yardım kurumumuzun alacağı karara istinaden ihtiyaçlı öğrencilere öğrenim süreleri boyunca eğitim bursu verilecek" diye devam eden Önel, "Geçtiğimiz yıl ilimizde çeşitli okullarda öğrenim gören 6 öğrenciye aylık 30-50'şer YTL arası burs verildi. Ayrıca bu öğrencilerimizin kırtasiye, okul önlüğü ve diğer ihtiyaçları da giderildi. 2006 yılında da 20 ihtiyaçlı öğrenciye burs vermeyi, kırtasiye ve diğer okul ihtiyaçlarının giderilmesini hedefliyoruz. Bunun için de hayırsever vatandaşlarımızın ve iş adamlarımızın yardım elini uzatmalarını bekliyoruz. Bir vatandaş olarak sen de bir yoksul öğrenciye sahip çık. Burs vererek onu hayata kazandır. Unutmayalım ki eğitime sağlanan her destek çocuklarımızın geleceğinin daha aydınlık olması demektir" ifadelerini kullandı.