Erzincan'da din görevlileri, cemaate doğrudan vaaz verebilecek

Diyanet İşleri Başkanlığı projeleri arasında yer alan, 'Yüz Yüze Vaaz Programı' çerçevesinde din görevlileri, merkezi...

Diyanet İşleri Başkanlığı projeleri arasında yer alan, 'Yüz Yüze Vaaz Programı' çerçevesinde din görevlileri, merkezi vaazdan öte cemaate karşı hitap edebilecek.
Aralık ayının ortasına kadar Erzincan merkez, belde, köy ve ilçelerinde görev yapan ve gönüllü olarak vaaz vermek isteyen 114 görevli, 4 grup halinde seminere tabi tutuldu.
Seminerde İl Müftüsü Burhan İşliyen ve Formatör Vaizler Adem Karadeniz ve Ahmet Ünal tarafından vaaz ve hitabetin önemi, vaazda Kur’an-ı Kerim’den, hadislerden ve menkibelerden istifade etme metotları, vaaz verme teknikleri, etkili iletişim, din hizmetlerinde farklılıkları gözetmek gibi konularda bilgiler veriliyor. Ayrıca kursiyerler alınan bilgiler ışığında vaaz hazırlayıp sunarak teorik bilgiler pratiğe aktarılıyor. Kurs sonunda din görevlilerine katılım belgesi verilecek.
Erzincan İl Müftüsü Burhan İşliyen; “Her cami görevlisi ve imam arkadaşımızın görev yapmış olduğu camide cemaatine hitap edebileceği konuşabileceği düzeye seviyeye gelebilmesi amacıyla yüz yüze vaaz programı eğitimi verildiğini söyledi.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın gerek merkezi ezan konusunda, gerekse merkezi vaaz konusunda bir yıla yakın bir süredir yeni bir çalışma başlattığını hatırlatan İşliyen, "Başkanlığımız ezanların artık merkezden okunma uygulamasına aşama aşama son veriyor. Erzincan’da bu uygulamaya daha önceden başlamıştık. Aynı zamanda merkezi vaaz konusunda da yine aşama aşama her camide yüz yüze vaaz sistemine geçmeye çalışılıyor. Bu kapsamda bütün personelimizi seminere tabi tutamıyoruz. Bunun için merkez başta olmak üzere sırasıyla ilçelerimizdeki arkadaşlarımızı davet ederek bu eğitimlere tabi tutuyoruz. Arkadaşlarımız burada aldıkları eğitim sonrası kendi cemaatlerine merkezi sistemin dışında kendileri konuşma hitap etme görevini yürütecekler.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz