Erzincan’da Engelliler Haftası Etkinlikleri Sürüyor

Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Engelliler haftası münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenlendi, rehabilitasyon...

Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Engelliler haftası münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenlendi, rehabilitasyon merkezleri ziyaret edildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Erzincan’da faaliyet gösteren Sümer İş Okulu ve Zeynep Mustafa Han Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi ile ortak bir çalışma yürüterek engelli öğrencilere sportif etkinlikler düzenlediler.

Erzincan şehir stadında engelli öğrenciler arasında engelliler haftasına özel atletizm yarışması ve futbol maçı yapıldı. Engelli öğrenciler profesyonel sporcuları aratmazken engelli öğrenciler arasında oynanan ve kazananın dostluk olduğu futbol maçında renkli görüntüler ortaya çıktı. Futbol maçının ardından 13 Şubat Spor salonu içerisinde Gençler Basketbol final maçını izleme imkanı bulan engelli öğrenciler daha sonra kendi aralarında Basketbol ve Voleybol maçı yaptılar. Yine bu müsabakalarda da kazanan dostluk ve kardeşlik oldu. Öğrenciler arasında yapılan masa tenisi etkinliğinde ise öğrencilerin mutlulukları yüzlerinden okunuyordu. Yapılan sportif etkinliklerin ardından etkinliğe katılan tüm öğrencilere Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından altın madalya verildi. Sportif etkinliklerin dışında Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Atanur Köseoğlu, Erzincan’da faaliyet sürdüren bazı rehabilitasyon merkezlerini ziyaret ederek, hem öğrenciler ile görüştü hemde engelli öğrencilere emek veren onların daha iyi şartlar altında hayatlarını sürdürmelerine yardımcı olan öğretmenlerine çiçek takdim etti.

Reklam
Reklam

Engelliler haftası kapsamında il müdürlüğü olarak bir takım etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Atanur Köseoğlu, “3 Aralık Dünya Engelliler günü olarak kutlanmaktadır. Biz İl Müdürlüğü olarak bugünde engelli kardeşlerimizi, öğrencilerimizi unutmadığımızı hatırlatmak, onlara moral vermek amacıyla çeşitli sportif aktiviteler düzenledik. İstedik ki engeli öğrencilerimiz spor yapsınlar, kendilerini iyi hissetsinler ve spor salonlarının her zaman tüm halka açık olduğu gibi onlara da açık olduğunu görsünler diye etkinlikler düzenledik. İnşallah yaptığımız etkinliklerin onlar üzerinde olumlu etkileri olur. Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün bünyesinde bulunan Yıldırım Akbulut Olimpik Yüzme havuzu, Sentetik Sahalar, Kapalı Spor Salonları ve diğer tüm spor alanları gerek engellilerin spor yapmasına gerekse yapılan spor müsabakalarının engelliler tarafından izlenilmesine uygun hale getirilmiştir. Bu noktada spor tesislerinde incelemelerimiz devam etmekte olup, oluşabilecek eksiklikler ise anında giderilecektir. Biz İl Müdürlüğü olarak bundan sonrada özel günlerde böyle özel etkinlikler yapmaya devam edeceğiz” dedi. Kendilerine yapılan ziyaretlerden memnuniyetlerini dile getiren Rehabilitasyon merkezi yöneticiler, Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün desteklerini her zaman gördüklerini ifade ederek, teşekkür ettiler. Öte yandan yapılan ziyaretlerde okullara çeşitli sportif hediyelerde verildi. Erzincan gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Sümer İş Okulu, Zeynep Mustafa Han Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi, Kızılay Rehabilitasyon Merkezi ve 75. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: