Erzincan'da hayvanları gözden aşılama dönemi

Erzincan'da, hayvanları gözden aşılama dönemi başladı.

Erzincan'da, hayvanları gözden aşılama dönemi başladı.

Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Lek, hayvan hastalıklarında yıllardan beri uygulanan şırınga ile aşılama yöntemi yerine 2012 yılında gözden damlatma yöntemiyle aşılama yapacaklarını belirtti.

Lek, 2012 yılında brusella hastalığına karşı yapılan aşılama kampanyalarında kullanılmaya başlanan yeni yöntemle Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından il genelinde 55 bin hayvanın aşılanacağını söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın brusella hastalığı ile etkin bir mücadele başlattığını ifade eden Lek, uygulanacak yeni yöntemle hastalığın 10 yıllık süreçte etkisiz hale getirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Lek, kampanyanın başarıya ulaşması için yetiştiricilerin yardımlarına ihtiyaçları olduğunu ifade ederek, brusella hastalığından zarara uğrayan yetiştiricilere bakanlık tarafından kayıp verdikleri hayvan bedellerinin yüzde 90 oranında ödendiğini anımsattı.

Brusella hastalığının ülke hayvancılığına ve ülke ekonomisine büyük zararlar verdiğini, insan sağlığı açısından da risk oluşturduğunu anlatan Lek, kampanyanın başarıya ulaşması için her türlü önlemin alındığını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: