Erzincan’da İlk Kalp Ameliyatı Yapıldı

Erzincan Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kalp ameliyatı yapılmaya başlanıldı. 65 ve 88...

Erzincan Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kalp ameliyatı yapılmaya başlanıldı. 65 ve 88 yaşında iki bayan ile 63 yaşında bir erkek hasta kalp ameliyatı oldu. Ameliyat sonrası hastaların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Prof. Dr. Vedat Erentuğ, Yrd. Doç. Dr. Alper Onk, Op. Dr. Uygar Yörüker, Op. Dr. Serkan Çelik ve misafir öğretim üyesi Doç. Dr. Nihan Kayalar’dan oluşan Kalp ve Damar Cerrahisi ekibi ile Yrd. Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız, Uzman Dr. Didem Onk, Uzm. Dr. Serap Çelik, Uzm. Dr. Nuray Kireçci’den oluşan anestezi ekibi tarafından 15 ve 16 Kasım 2012 tarihinde 3 hastaya açık kalp cerrahisi başlatılarak koroner bypass ameliyatı yapıldı.

Reklam
Reklam

Ameliyat sonrası hastaları ziyaret eden AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Prof. Dr. Vedat Erentuğ, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç Dr. İsmail Yılmaz, Sağlık Bakanlığı Erzincan Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç Dr. Fatih Özçiçek, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, ameliyat olan hastaların sağlık durumları hakkında bilgiler aldılar.

Sağlık Bakanlığı Erzincan Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan kalp ameliyatları ile ilgili olarak bir açıklama yapan Prof. Dr. Vedat Erentuğ; “Sağlık Bakanlığı Erzincan Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kalp ameliyatı iki hastamızı 15.11.2012 ve bir hastamızı da 16.11.2012 tarihinde olmak üzere başladı. Ameliyat olan hastalarımızın son durumu iyi. İki hastamız serviste bir hastamızda yoğun bakımda yatmakta. Normalde bu ameliyatlar Türkiye’nin her tarafında başarı ile yapılmaktadır. İlimizde ise ilk olarak yapıldığı için büyük önem arz etmektedir. Bu ameliyatlar tamamıyla kendi ekibimiz tarafından yapılmıştır ve bundan sonrada devam edecektir. Bu ameliyatların yapılmasında hastanemizin en alt kadrosundan en üst kadrosuna kadar çalışan herkesin alın teri vardır. Bundan dolayı herkese teşekkür ediyorum. Hastalarımızdan 88 yaşında olan hastamızın kritik bir ana koroner lezyonu vardı. Ameliyat mutlaka gerekiyordu. İlk hastalarımızı daha rahat hastalardan seçmemiz gerektiğini biliyorduk ama bu hastanın kritik lezyonundan dolayı ameliyata aldık. Şuan genel durumu iyi kalbi durdurmadan ameliyatını yaptık. Şuan da yoğun bakımda bulunan hastamız kendisi. Umuyorum ki kısa zaman içerisinde yoğun bakımdan çıkacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra bir açıklama yapan AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle; “Erzincan da bir rüya gerçekleşti. İki yıl önce biz bile aramızda konuşurken inanmakta zorluk çekiyorduk. Bugün Sağlık Bakanlığı Erzincan Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde üç hastamızın kalp ameliyatı yapıldı. Hastalarımıza şifa diliyorum. 80 yaşın üzerinde bir hastamız kalp durdurulmadan ameliyat edildi. Bu çok riskli bir ameliyat. Ama bu Erzincan da gerçekleştirildi. Sağlık Bakanlığı Erzincan Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kalp durdurulmadan ameliyat gerçekleştirilmesi çok büyük bir başarı. Bu başarıda emeği geçen tüm personele teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz