Erzincan'da mesire alanında ot yangını -Birçok kuş ve bitki türünü barındıran Ekşisu Sazlığı yakınlarında meydana gelen yangın, korkuya yol açtı

Erzincan'da birçok kuş ve bitki türünü barındıran Ekşisu Sazlığı yakınlarında meydana gelen ot yangını, korkuya neden oldu.

Erzincan'da birçok kuş ve bitki türünü barındıran Ekşisu Sazlığı yakınlarında meydana gelen ot yangını, korkuya neden oldu.

Dün akşam saatlerinde merkeze 10 kilometre uzaklıkta bulunan Akyazı beldesi ile Ekşisu mesire alanı arasında bulunan otluk arazide henüz belirlenemeyen bir nedenle ot yangını çıktı.

Kısa sürede büyüyen yangın, 20 dönümlük alanda etkili oldu. Rüzgarın ters istikamette esmesi nedeniyle yangın bölgenin hemen yan tarafında bulunan içerisinde birçok kuş ve bitki türünü barındıran Ekşisu Sazlığı'na sıçramadan ters istikamete yöneldi.

Reklam
Reklam

İtfaiye araçlarının bataklık ve arazinin engebeli olması sebebiyle yangına müdahale edemediği yangın, otluk alanın yanmasının ardından kendiliğinden söndü.

Jandarma ekipleri, bölgede alevlerin olası tehlikesine karşın nöbet tuttu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: