Erzincan'da nehir ve göller buz tuttu

ERZİNCAN (İHA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan Sibirya soğukları, Erzincan'da nehirler ve göllerin donmasına neden oldu. Gece saatlerinde eksi 15 dereceye kadar düşen soğuk hava nedeniyle Karasu Nehri ve Göyne Barajı buz tuttu.

Erzincan'ın güneyinden geçen Fırat Nehri'nin kolu olan Karasu Nehri tamamen buz kütleleri ile kaplanırken, nehir üstündeki kütleler, çocukların ilgisi çekiyor. Nehre yakın köylerde oturan çocuklar, okuldan çıktıktan sonra ilginç manzarayı izlemek için nehrin kıyısına iniyorlar. Buz kütlelerini izleyen çocuklar, nehrin havaların soğuk olması sebebiyle buz tuttuğunu ve suyun üzerinden akan buz parçalarını izlemek için nehir kıyısına indiklerini belirttiler.

Reklam
Reklam

Öte yandan, Erzincan Merkez'e bağlı Çatalarmut köyü yakınlarında bulunan Göyne Barajı, aşırı soğuk hava sebebiyle buz tuttu. Erzincan'a 23 kilometre uzaklıkta bulunan ve 160 bin metrekare su yüzey alanına sahip Erzincan Barajı'nın da yüzeyi buzla kaplandı. Baraj gölünde yaz aylarında kurulan alabalık tesisi buzun altında kalırken 10 milyon metreküp depolama hacmi bulunan, ortalama derinliği 35 metre olan ve yaz aylarında 15 köy ve beldenin sulama ihtiyacını karşılayan barajın donması, Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk havanın ne derece etkili olduğunu ortaya koydu.