Erzincan’da Refüjler Ve Kavşaklar Renkleniyor

Baharın ilk günlerinde şehir merkezinde refüjler ve kavşaklarda çiçeklendirme çalışmaları başladı. Bu güne kadar 50...

Baharın ilk günlerinde şehir merkezinde refüjler ve kavşaklarda çiçeklendirme çalışmaları başladı. Bu güne kadar 50 bin’den fazla çiçek toprakla buluştu. Çalışmaları yürüten Erzincan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün yıl içerisinde 400 bin çiçeği toprakla buluşturacağını söyleyen Başkan Yardımcısı Mehmet Şireci, kent genelinde meydanlarda, refüjlerde ve parklarda yürütülen peyzaj düzenlemelerinde bir çok yeni çiçek çeşidinin kullanıldığını ifade etti. Şireci, kullanılan çiçeklerin hemen hemen tamamının belediye seralarında yetiştirildiğini belirtirken, bu yıl ayrıca binlerce fidanı da parklara, okul bahçelerine, kaldırımlara dikeceklerini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Şireci; “Erzincan Belediyesi olarak, dört yıl önce koyduğumuz kişi başına 25 m2 yeşil alan hedefine ulaşmak üzereyiz. Yine dört yılda 1 milyon kök çiçek ve 25 bin adet fidanı kentimizde sokaklara, caddelere, parklara, okul bahçelerine diktik. Bu çalışmalarımız bu yılda artarak devam edecek. Erzincan’ı yalnız Türkiye’nin değil dünyanın en yeşil kentlerinden biri yapacağız” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: