Erzincan'da Tır Yangını

Erzincan'da fren balatalarının aşırı ısınmasından dolayı alev alan TIR, itfaiye tarafından söndürüldü.

Erzincan'da fren balatalarının aşırı ısınmasından dolayı alev alan TIR, itfaiye tarafından söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre Tokat'tan, Kars'a tuğla taşıyan Sami Yılmaz yönetimindeki 60 KR 895 plakalı TIR, Erzincan - Sivas Karayolu'nun 30. kilometresi Sakaltutan Mevkii'nde fren balatalarının aşırı ısınmasından dolayı alev aldı. Lastiklerin yandığını fark eden sürücü, alevlerin büyümemesi için 25 kilometre giderek şehir merkezine 5 kilometre kala, lastikleri patlayınca durmak zorunda kaldı. Çevredeki vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen itfaiye ekipleri, daha fazla büyümeden yangına müdahale etti.

Reklam
Reklam

Karayolunun tek şeridi güvenlik nedeniyle bir süre trafiğe kapatılırken, itfaiyenin müdahalesi sırasında TIR'ın lastiği büyük bir şiddetle patladı.

İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu yangın büyümeden söndürüldü. Karayolu üzerinde bulunan bir dinlenme tesisinde olayı gören TIR sürücüsü Yaşar Bozdağan, araçtan dumanlar çıktığını görünce hemen itfaiyeyi aradığını, ardından lastiklerin büyük bir gürültü ile patladığını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: