Erzincan'da yollar modernize ediliyor

Erzincan’ın önemli turizm merkezlerinden Çağlayan beldesini Erzincan-Erzurum E–80 karayoluna bağlayan yol modernize edildi.<br/>Erzincan'da geçtiğimiz yıl...

Erzincan’ın önemli turizm merkezlerinden Çağlayan beldesini Erzincan-Erzurum E–80 karayoluna bağlayan yol modernize edildi.
Erzincan'da geçtiğimiz yıl genişleme çalışması yapılan 20 kilometrelik Çağlayan-Uluköy beldesi yolunda asfaltlama çalışmaları sürüyor. Beraberinde İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, Özel İdare Genel Sekreteri Saim Sezer, belde belediye başkanları ile birlikte asfalt çalışmasını yerinde inceleyen Vali Abdülkadir Demir, yol çalışmalarının İl Özel İdaresi tarafından yürütüldüğünü ve yapım için özel bir ödenek çıkartıldığını ifade etti. Vali Demir, Çağlayan-Uluköy beldeleri arasındaki ara yolun temel çalışmalarının geçen sene bitirildiğini hatırlatarak, “Bu senede asfalt çalışmaları yapılıyor. Çağlayan beldemize Erzincan üzerinden 20 kilometrelik bir yol ile gidiliyordu. Yol bakanımızın talimatı ile tamamlanmıştı. Bu yol da Erzincan-Erzurum yolu üzerinden bağlanmış olacak. Bu yolun önceki mesafesi 12 kilometre iken şu an 9,5 kilometre olarak tamamlanmıştır ve yaklaşık 3 kilometre kısalmıştır. Yolun genişliği ise 2,5 metreden 12'ye çıkartılmıştır. Çok geniş ve ferah bir yol oldu. Mümkün mertebe virajlar kaldırıldı ve buradaki bağlantı sağlanmış oldu.” dedi.
Erzincan’ın turizm cazibe merkezi olan ve her yerine İl Özel İdaresi tarafından yol yapıldığını söyleyen Vali Demir, “Bunlardan birisi de Çağlayan yolu. Özellikle Ekşisu yolu şu an tamamlanmak üzere. Geçen sene asfaltı yapılmıştı ancak bunu yeterli görmedik. Akyazı kavşağından Ekşisu’ya kadar yaklaşık 5 kilometrelik yolun bir tarafından yürüyüş yolu yapıldı. Ayrıca iki tarafından tretuarı ve kaldırımı yapıldı. Orası da şuan orta aydınlatması tamamlanarak çok üst standartta duble yol olarak yapılmış oldu.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

2011 YILINDA 500 KİLOMETRE YOL ÇALIŞMASI YAPILACAK
Erzincan geçtiğimiz yıl genelinde 500 kilometrelik köy yolunun asfaltlama çalışmasının yapıldığını ifade eden Vali Abdülkadir Demir, “Geçen yıl 500 kilometre yol yapıldı. Ama geçen yıl hava şartları çok uygun gitmemişti. Haziran ayında başlamıştık. Bu yıl malzemelerimizi aldık. Hava şartlarının düzelmesi ile çalışmalarımıza başlayacağız. Bu yıl da yine o miktarda 500 kilometre yol çalışması yapılacaktır. Bu çalışmalarda işler yüklenicilere verilmiyor. İl Özel İdaresi, kaymakamlıklara ve ilçedeki il genel meclis üyelerinin oldukları birliklerin çalışmasıyla yapılıyor. Daha vasıflı ve daha fazla iş yapılması dolayısıyla daha iyi iş oluyor. Bütün köy yollarında yama çalışması yapılıyor. Buna Karayolları da destek veriyor. Erzincan’ın her aşamasında en son noktasından vatandaşımızın sağlıklı, güvenli bir şekilde gidebilmesi için çalışmalar ekip ruhu içerisinde yapılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz