Erzincan'da zehirli kene vakası

Erzincan'da vücuduna yapışan keneyi kendi başına çıkaran bir kişi Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı teşhisiyle Erzurum Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.Hastanın durumu ciddiyetini koruyor.

Yaz aylarıyla birlikte artan kene ısırması olayına karşı yetkililerin tüm uyarılarına rağmen Erzincan'da KKKA görülmeye devam ediyor. Bir hafta önce Erzincan Merkeze bağlı Kılıçkaya köyünde bir vatandaşı kene ısırdı. Vücudundaki keneyi fark eden ve yapılan tüm uyarılara rağmen keneyi elle çıkaran vatandaşta ateş, bulantı ve halsizlik şikayetleri görüldü. Kene ısırdığını yakınlarına söylemeyen vatandaş Erzincan'daki özel bir hastaneye müracaat etti.

Şikayetlerini anlatan vatandaş gerekli tahliller yapılmasının ardından KKKA hastalığı teşhisiyle Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanın durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Reklam
Reklam

Kene ısırması olaylarının artması üzerine vatandaşları bir kez daha uyaran yetkililer özellikle kırsal kesimde yaşayan ve pikniğe giden vatandaşların mutlaka vücutlarını kontrol etmeleri gerektiğini, vücuda yapışmış halde tespit edilen kenenin kesinlikle elle çıkarılmamasını ve vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna müracaat edilmesi konusunda uyarıda bulundu.

Kene ısırmasına karşı vatandaşların daha duyarlı olmalarını isteyen yetkililer çıplak ayakla yere temas edilmemesini, pantolon paçalarının çorabın içine sokulmasını ve piknik alanları-ahırlar- bağ, bahçe ve tarla gibi arazilerden eve dönüşte mutlaka vücut kontrolü yapılmasını istediler.