Erzin’de Narenciye Festivali Hazırlıkları

Hatay’ın Erzin ilçesinde bu yıl 3-4 Kasım 2012 de yapılacak olan 3. Narenciye, Kültür ve...

Hatay’ın Erzin ilçesinde bu yıl 3-4 Kasım 2012 de yapılacak olan 3. Narenciye, Kültür ve Sanat Festivali için hazırlıklar devam ediyor.

Erzin Kaymakamı İskender Yönden başkanlığında toplanan komisyon, festivalde sahne alacak sanatçıları belirledi. Festivalin birinci günü Bülent Sertaş, ikinci gününde Hande Yener sahne alacak.

Belediye Spor Tesislerinde yapılan toplantıda konuşan Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, "Yıllarca Erzin narenciyesinin gerek yurt içinde gerekse yurt dışında tanıtamamanın sıkıntısını yaşayan Erzinli üreticiler, bu festivaller sayesinde rahat bir nefes aldı. Son 3 yılda gerçekleştirdiğimiz festival sayesinde narenciye alıcı buluyor ve dalında çürümüyor. Erzin, narenciye yönünden ülke ekonomisine çok büyük katkı sağlamaktadır. İlçe kaymakamlığı, belediye başkanlığı ve Erzin’deki sivil toplum kuruluşları ile el ele vererek Erzin’in can damarı olan narenciye ve İssos Antik kentini yapılan bu çalışmalarla gündemde tutacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Kaymakam İskender Yönden ise Erzin’in adı ve ürünü olan narenciyenin ülke genelinde ve ülke dışından gelen konuklara çok iyi tanıtıldığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: