Erzin'deki eylemcilere polisten şafak operasyonu

15 Ağustosta başlayan ve iki gün devam eden gergin olayların yaşandığı Hatay’ın Erzin ilçesine bağlı...

15 Ağustosta başlayan ve iki gün devam eden gergin olayların yaşandığı Hatay’ın Erzin ilçesine bağlı Mahmutlu mahallesine polis şafak operasyonu düzenledi. Sabahın ilk ışıklarıyla başlayan operasyonda olayları tahrik ettikleri ileri sürülen vatandaşların evleri alınan özel izinle arandı.
Mahmutlu mahallesinde iftar saatinde iki grup arasında başlayan sözlü tartışma, zamanla mahalle kavgasına dönmüş, bazı araçların camları atılan taşlar ve sopalarla kırılmış, bir vatandaş yaralanmıştı. Erzin’deki olayların geçtiğimiz ay İstanbul Zeytinburnu’nda iki gurup arasında başlayan provokatif olaylara dönüşmemesi için polis tarafından alınan geniş güvenlik önlemleri sürüyor.
İki gün devam eden olayların daha fazla büyümesini önlemek için emniyet harekete geçti. Operasyona İskenderun, Dörtyol ve Antakya’dan çevik kuvvet ve özel harekat ekipleri takviye edildi. İl Emniyet Müdür yardımcısının da katıldığı operasyon sabah saat 05:00 sıralarında başladı. Şafak operasyonunda 300 polis memuru görev aldı. Polis panzerlerinin de bulunduğu operasyonda, olaylara katıldıkları ve tahrik ettikleri belirlenen vatandaşların evlerinde savcılıktan alınan özel izinle arama yapıldı.
Olaylarla ilgili emniyetin başlattığı geniş çaplı operasyon sürüyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz