Erzin'in nar ekşisi milletvekillerinin sofrasını süslüyor

Hatay’ın Erzin ilçesinde doğal olarak üretilen nar ekşisi ve salçası, milletvekillerinin sofrasını süslüyor. Köylü kadınların...

Hatay’ın Erzin ilçesinde doğal olarak üretilen nar ekşisi ve salçası, milletvekillerinin sofrasını süslüyor. Köylü kadınların bin bir emek vererek ve doğal yöntemler kullanarak yaptıkları nar ekşisi ve salça, girişimci bir esnaf tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne görev yapan milletvekillerine gönderiliyor.
Festivallerle ilçe adını yurt içinde ve yurt dışında duyurmayı başaran Erzin, köylü kadınların hijyenik ortamlarda yaptığı nar ekşisi ve salçasıyla bu tanıtımı pekiştiriyor. Aktar Mehmet Özgür, Ankara'da yaşayan ve aralarında milletvekillerinin de bulunduğu müşterilerine sipariş yoluyla nar ekşisi ve salça gönderdiğini söyledi. Özgür, "Erzin’de yapılan nar ekşisi, geçtiğimiz yıl düzenlenen narenciye festivaline katılan ve stantları gezdiği sırada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na hediye edilmesi ve olayın basında çıkmasıyla ünlendi. Sonra siyasetçi bir tanıdığım benden satın alarak Meclis'te görev yapan bazı milletvekillerine nar ekşisi ve salça gönderdi. Daha sonra müşterim sürekli arttı." dedi.
Nar meyvesinin ve suyunun birçok hastalığa iyi geldiğini hatırlatan Mehmet Özgür, Amerika Columbia Üniversitesi New York Presbyterian Hastanesi çalışanlarının yaptığı araştırmada, nar suyunun damar tıkanıklığını önleyici özelliğinin ortaya çıktığının tespit edildiğini aktardı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz