'Erzurum Başbakan'a Ve 'milli Iradeye' Sahip Çıkacak'

AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, Erzurumlular'ın Başbakan’a ve milli iradeye sahip çıkacağını söyledi....

AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, Erzurumlular'ın Başbakan’a ve milli iradeye sahip çıkacağını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın pazar günü Erzurum’da gerçekleştireceği, 'Milli İradeye Saygı' mitingi öncesi teşkilatı heyecan sardı.

AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, Erzurum milletvekilleri Muhyettin Aksak, Adnan Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile teşkilat yönetini il binasında basın toplantısı düzenledi. İl başkanı Kılıç, 23 Haziran Pazar günü Başbakan Erdoğan’ın Erzurum’da gerçekleştireceği açık hava mitingine demokrasiye sahip çıkan bütün vatandaşları davet etti. Kılıç, Erzurum’un cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkma adına gerçekleştirilecek olan mitinge büyük destek vereceğine inandığını ifade etti. Milli iradenin, sokak darbesiyle tehdit altında olduğunu dikkat çeken Kılıç, "Tarihin önemli mitinglerinden birisi milli iradeye saygı mitingi. İlk defa hükümete ve milli iradeye açıktan darbe girişimi var. Milli iradeye saygı mitingine demokrat ve demokrasiye inanmış partili, partisiz bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz. Halkımız milli iradeye sahip çıktığını, saygı duyduğunu bir kez daha Erzurum’dan bütün dünyaya haykıracak.” dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak ise Başbakan Erdoğan’ın Erzurum mitingine çevre illerden 50 milletvekilinin katılacağını ifade etti. Milletvekili Aksak, Başbakan Erdoğan’ın Erzurum’a her zaman büyük önem verdiğini belirterek, "Sayın Başbakan Erzurum’a 11 yıllık iktidarı döneminde büyük önem verdi. Erzurum’u ve Erzurumlu'yu çok sevdi. Başbakan’ın bu bakışına Erzurumlu pazar günü gereken desteği fazlasıyla verecektir. Seçim sonuçlarında Erzurumlu hemşehrilerimiz bunu net ortaya koyuyor. Referandum yapıldı çıkan oy oranı 87,8 çıktı. Pazar günü yapılacak olan demokrasiye saygı mitinginde de bu oranın üzerinde bir katılım bekliyoruz. Çünkü Erzurum o gün de milli iradeye sahip çıkmıştı." diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Adnan Yılmaz da pazar günü düzenlenecek mitinge büyük katılım beklediklerini anlattı. Erzurumluların cumhuriyetin kuruluşundan bu yana her zaman demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktığının altını çizen Yılmaz, "Erzurumlu demokrasiye, cumhuriyete ve milli iradeye sahip çıkmıştır.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise demokrasilerde yönetimlerin sandıkla gelip sandıkla gittiğini ancak son zamanlarda bazı odakların meşru bir hükümeti sokak darbesiyle yıkmak istediğine işaret etti. Küçükler, halkın iradesine saygısızlık yapan, onu yok sayan güçlere karşı, 'Milli iradeye saygı' mitinglerini başlattıklarını vurgulayarak şöyle konuştu: "Pazar günü şehrimizde yapılacak olan milli iradeye saygı mitingi sıradan, basit bir miting değil. AK Parti’nin ya da diğer siyasi partilerin meselesi de değil. Bu milletin iradesinin var olduğu ve ona sahiplendiğinin göstergesi olan bir mitingdir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz