Erzurum Bölgesi, TÜBİTAK Yarışmalarında Başarısını Artırdı

TÜBİTAK tarafından ortaöğretim öğrencilerine yönelik bu yıl 44.'sü düzenlenen Araştırma Projeleri Yarışması’nda Erzurum Bölgesi Türkiye...

TÜBİTAK tarafından ortaöğretim öğrencilerine yönelik bu yıl 44.'sü düzenlenen Araştırma Projeleri Yarışması’nda Erzurum Bölgesi Türkiye 2.'si oldu.

Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Iğdır ilerinden oluşan Erzurum Bölgesi, 2013 yılında TÜBİTAK Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışması’na bin 62 çalışmayla katıldı. Bu projelerden 688 tanesi ise Erzurum’un oldu. Erzurum Bölge Sergisi’nde yapılan elemelerin ardından 25 proje Ankara’daki büyük finale katılmaya hak kazandı. Ankara’daki finale gidecek 9 proje Erzurum’dan çıktı.

Reklam
Reklam

Erzurum’un Yakutiye Atatürk Anadolu Lisesi ise finale 3 proje göndermeye hak kazandı. Yarışmaya 61 projeyle katılan lisenin 5 projesi bölge sergisine katılmaya hak kazandı. Sergi sonunda 5 projeden 3’ü birincilik aldı.

Zafer Erten ve Taha Çakır, coğrafya dalında 'Çiçekten Sofraya Arıcılık Faaliyetinin ve Ürünlerinin İzlenebilirliği' projesini hazırladı. Muhammet Sait Saraçgil ve rehber öğretmeni Meryem Çakır’ın hazırladığı sosyoloji dalında 'Aha da Eski Kocam' adlı proje finale gitmeye hak kazanan diğer bir çalışma oldu. Matematik dalında 'Bir Karmaşık Sayının n. Dereceden Köklerinin Geometrik Yorumu' adlı projeyi hazırlayan Melike Tanas ve Fatma Koçak birincilik alan diğer isimler oldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, bu başarının her geçen yıl daha da artmasında emeği geçen öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz