'Erzurum Bulmacaları' Kitaplaştırıldı

Erzurum Nevzat Karabağ Anadolu Öğretmen Lisesi'nde eğitim gören 118 öğrenci, tarih öğretmenlerinin gözetiminde 'Erzurum Bulmacaları'...

Erzurum Nevzat Karabağ Anadolu Öğretmen Lisesi'nde eğitim gören 118 öğrenci, tarih öğretmenlerinin gözetiminde 'Erzurum Bulmacaları' isimli kitabı yayımladı.

Nevzat Karabağ Anadolu Öğretmen Lisesi tarih öğretmenlerinden Taner Özdemir gözetiminde, 9. sınıf öğrencileri, 3 aylık bir çalışma ile 'Erzurum Bulmacaları' isimli kitabı yayımladı. Tarih öğretmeni Özdemir, söz konusu kitabın TÜBİKAT projesi kapsamında hazırlandığını söyledi. Erzurum Bulmacaları'nın şehirde alanında bir ilk olduğunu ifade eden Özdemir, "Erzurum'la ilgili yayınlanmış onlarca kitap var. Ancak Erzurum Bulmacaları müstakil olarak yayınlanmış ilk kitap olma özelliğine sahip. Öğrencilerimiz, 3 aylık bir çalışma sonucunda Erzurum Bulmacaları'nı nine ve dedelerinden, anne ve babalarından derleyip kitaplaştırdı." dedi.

Reklam
Reklam

Kitapta kare, kelime, biyografi, sarmal, boşluk doldurma, eşleştirme gibi bir çok bulmacanın yer aldığına vurgu yapan Özdemir, "Erzurum'un kültürel değerlerini koruyup, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarma amacıyla bulmaca kitabını yayımladık. Öğrencilerimiz bulmaca kitabını hem hazırlarken hem hazırladıktan sonra çözerken kavramlar, kişiler, savaşlar, barışlar, yemekler, hamamlar, köprüler derken, tarih kafalarında yer etmiş. Böylece sanattan, sosyolojiden, coğrafyadan, filolojiden gizil öğrenme şeklinden haberdar olarak derslere ilgileri de arttı." diye konuştu.

Özdemir, sponsor bulamadıkları için 'Erzurum Bulmacaları' isimli kitaptan az sayıda bastırdıklarını, araştırmacaların hizmetine sunduklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: