Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı, Bölgenin Lideri Durumunda…

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye filosu, bölgedeki en güçlü itfaiye teşkilatı olma özelliğini kimseye kaptırmıyor. Filoya...

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye filosu, bölgedeki en güçlü itfaiye teşkilatı olma özelliğini kimseye kaptırmıyor. Filoya dahil edilen yeni araçlarla teşkilattaki toplam araç sayısı 15'e ulaştı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, itfaiye teşkilatına 2 yeni araç daha kazandırdı. Filosuna 24 metrelik merdivenli itfaiye aracıyla bir de su tankeri dahil eden Büyükşehir Belediyesi, bölgenin en donanımlı itfaiye teşkilatına sahip olma özelliğini yine kimseye kaptırmadı.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, İtfaiye Daire Başkanlığı çatısı altında hizmet veren Erzurum itfaiye teşkilatının giderek güç kazandığını söyledi. Yüksek binalardaki yangınlara müdahale ve kurtarma çalışmaları için araç parkına daha önce de yüksek merdivenli itfaiye araçları dahil ettiklerini hatırlatan Başkan Küçükler, filo için son olarak 24 metrelik merdivenli bir araçla, tam donanımlı bir su tankeri satın alındığını bildirdi. Yeni alınan araçlarla birlikte filodaki toplam itfaiye aracı sayısının 15'e yükseldiğini kaydeden Başkan Küçükler, "İtfaiye teşkilatımızda yeni alınanlarla birlikte toplam araç sayımız 15 oldu. Şu anda 3 tanker, 5 arazöz, 2 merdivenli araç, 2 teleskopik sepetli araç, 1 ambulans, 1 kılavuz ve 1 de makam aracının hizmet verdiği itfaiye teşkilatımızda her türlü yangına müdahale edilebilme imkanına sahibiz" dedi.

Reklam
Reklam

İtfaiye teşkilatına kazandırılan yeni su tankerinin de, yangın anında su takviyesinde bulunma özelliğine sahip olduğunun altını çizen Küçükler, aracın ayrıca içme suyu sevkinde de kullanılabilme niteliğinin bulunduğunu ifade etti.

BAŞKAN KÜÇÜKLER: BÖLGENİN EN KAPSAMLI İTFAİYE TEŞKİLATI BİZDE…

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum itfaiye teşkilatının daha önceleri bir sokak arasında ve izbe bir mikanda hizmet verdiğini hatırlatarak, "Teşkilatımız bugün son derece modern imkanlara sahip bir tesiste hizmet veriyor" dedi.

İtfaiye Daire Başkanlığı olarak hizmet verilen binanın, spor salonlarından toplantı ve seminer salonlarına, idari ofislerinden yemekhanesine varıncaya kadar son derece modern ve şık bir tasarıma sahip olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, "Yine bizden önceki dönemlerde çok katlı binalarda meydana gelen yangınlara müdahale edilebilmesi noktasında yetersiz kalınıyordu. Ama şimdi birbirinden donanımlı yüksek merdivenli araçlara sahibiz. Gerek yangın ve gerekse kurtarma çalışmalarında kullandığımız araçlara yenilerini dahil etmiş olmak bizim için büyük bir mutluluk. Çünkü Erzurum olarak bölgenin en kapsamlı ve donanımlı itfaiye teşkilatına sahibiz. Yeni araçlarımız Erzurum'a hayırlı, uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: