Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nden Tiyatro Şenliği

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kültürel etkinliklerine bir yenisini “Şebelebettin Paşa” adlı tiyatro oyunuyla ekledi.Yönetmenliğini Semih Yetimoğlu,...

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kültürel etkinliklerine bir yenisini “Şebelebettin Paşa” adlı tiyatro oyunuyla ekledi.

Yönetmenliğini Semih Yetimoğlu, Sanat yönetmenliğini Cumhur Seval, Sahne Amirliğini ise Akın Öksüz’ün yaptığı oyun, Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde üç gün boyunca ücretsiz olarak sahnelendi. Aile içerisinde geçen olayların anlatıldığı oyunda sevgi ve saygı ana tema olarak işlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’un bir kültür ve sanat şehri olduğunu belirterek, tiyatronun ise, şehirde en büyük ilginin gösterildiğini dile getirdi. Erzurumlu tiyatro sanatçılarının emekleriyle hazırlanan tiyatro oyununa Erzurumlular için ev sahipliği yaptıklarını dile getiren Başkan Küçükler, Büyükşehir Belediyesi’nin kültürel ve sanatsal etkinlikleriyle de adından söz ettirmeye devam edeceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Oyunun Yönetmeni Semih Yetimoğlu ise, tiyatro sanatının sevgi ve işbirliği ortamının sağlanmasına katkıda bulunacağını ifade ederek, “Oyunumuzda Türk toplumunun ana çekirdeği olan ailenin önemi ve değeri, özenti, sevgisizlik ve yitirilen saygıyı komedi bir dille işlemeye çalıştık. Büyükşehir Belediyemize bize böyle bir bu imkanı sunduğundan dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: