Erzurum çiftçisi, Doğu Karadeniz ve Gürcistan'ın güzelliklerine hayran kaldı

Erzurum Köylerini Kalkındırma Derneği (ERKÖYDER), Erzurum çiftçisine Doğu Karadeniz ve Gürcistan gezisi düzenledi.ERKÖYDER üyesi köylüler,...

Erzurum Köylerini Kalkındırma Derneği (ERKÖYDER), Erzurum çiftçisine Doğu Karadeniz ve Gürcistan gezisi düzenledi.
ERKÖYDER üyesi köylüler, düzenlenen organizasyon ile Doğu Karadeniz ve Gürcistan gezisi yaptı. Rize’de dünyaca ünlü Ayder Yaylası’nı gezerek kar ve yeşilin tadını çıkaran üyeler, daha sonra Sarp Sınır Kapısı’ndan Gürcistan'a geçti. Burada Refaiddin Şahin Türk Okulu'nu ziyaret eden üyeler, daha sonra da dünyanın en büyük botanik parklarından biri olduğu belirtilen Batum Botanik Parkı’nı gezdi.
Dernek Başkanı Harun Yavuz, düzenledikleri gezilerle Erzurum çiftçisinin farklı yerleri görmelerine vesile olduklarını söyledi. Gittikleri yerlerde yöre insanının hangi şartlarda çiftçilik yaptığını da gözlemlediklerini ifade eden Yavuz, böylece çiftçinin daha verimli tarım yapmasına da katkı sağladıklarını vurguladı.
Son gezilerinde Doğu Karadeniz ve Gürcistan’ın Batum şehrine gittiklerini dile getiren Yavuz, “Üyelerimiz kış mevsiminde ayrı bir güzelliğe bürünen Ayder Yaylası’nı görme imkânı buldu. Daha sonra Sarp Sınır Kapısı’nı kullanarak Gürcistan’a geçtik. Burada da fedakâr Türk girişimciler tarafından açılan Refaiddin Şahin Türk Koleji’ni ziyaret ederek burada yemeğimizi yedik. Daha sonra Batum Botanik Parkı’nı gezdik. Üyelerimiz büyük bir memnuniyet duydu.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz