Erzurum’ Da Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Semineri …

KOSGEB ve Halkbank girişimci seferberliğine Erzurum’dan başladı KOSGEB ve Halkbank’ın imzaladığı Girişimcilik Eğitimleri İşbirliği...

KOSGEB ve Halkbank girişimci seferberliğine Erzurum’dan başladı KOSGEB ve Halkbank’ın imzaladığı Girişimcilik Eğitimleri İşbirliği Protokolü kapsamındaki Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin ilki Erzurum’da gerçekleştirildi.

KOSGEB, Halk Bankası ve Atatürk Üniversitesi iş birliğiyle genç girişimcilerin topluma kazandırılacağı uygulamalı eğitim semineri Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen tören ile başladı. 20 ilde uygulanması planlanan projenin ilk olarak Erzurum’da uygulanmaya başlandı. 12 gün sürecek uygulamalı eğitim seminerine 30 üniversiteli öğrenci katılacak. Öğrenciler eğitim sonunda sınava tabi tutulacak ve sınavı geçen öğrenciler sertifika verilecek. Öğrenciler aldıkları sertifika sayesinde yeni kuracakları iş için Halk Bankasından 30 bin TL hibe ve isterlerse 70 bin TL kredi alabilecekler.

Reklam
Reklam

KOSGEB Erzurum İl Müdürü Ayhan Çarlıoğlu seminerde yaptığı açılış konuşmasında, “Eğitim seminerine katılan arkadaşlarımın bu eğitim sonunda almış oldukları sertifika ile kurmayı planladıkları işi daha planlı, teknik ve pratik şekilde yapacaklarını düşünüyorum. Ayrıca bu eğitim semineri sonunda uygulanacak sınavı başarıyla geçen yeni girişimcilere sertifika verilecek. Sertifikayı almaya hak kazanan yeni girişimci arkadaşlarımıza 30 bin TL hibe ediyoruz. Ayrıca kredi isterlerse de 70 bin TL ye kadar kredi alma hakkı sunuyoruz. Alınan kredinin ödemesi de 2 sene sonra başlıyor.” dedi.

Halk Bankası Erzurum Bölge Koordinatörü Mücahit Yıldırım ise konuşmasında “Bildiğiniz gibi bankamız 1938 yılından beri çalışana ve üretene kaynak sağlıyor. Bu projenin amacı topluma yeni girişimciler kazandırmaktır. Bu projenin toplamda 20 ilde yapılması planlanıyor. Projenin ilk uygulanmaya başladığı yer ise Erzurum. Buda bankamızın Erzurum’a verdiği önemi gösteriyor.” İfadelerini kullandı.

Halk Bankası Genel Müdürlüğü KOBİ Pazarlama Daire Başkanı Kıvanç Acar da “Girişimcilik hakikaten Dünyada son dönemde popüler ve tüm ülkelerin gerçekten bir devlet politikası olarak üzerinde durdukları bir konudur. Girişimciliği sadece bir işletme kurmak ve işletmeyi sadece ekonomik bir döngü olarak algılamak yanlış olur. Bizim buradaki altını çizmek istediğimiz konu girişimcilik ruhu üzerine odaklanmadır.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Yaşar Nuri Şahin ise konuşmasında, “Böyle bir projeye ev sahipliği yapmak bizim için gurur verici. Bir şeyleri yapmak için güçlerimizi birleştirmemiz gerekiyor. KOSGEB, Halk Bankası ve Atatürk Üniversitesi bu birliği sağlayarak güzel bir projeye imza attı. Doğruyu sağlıklı adımlarla seçebilmemiz için birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Bu kurslar teorinin uygulamaya dönüşmesini sağlıyor. Bizde bu kursların devam etmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Halkbank ve KOSGEB, proje kapsamında Erzurumlu girişimci adaylarını yeni iş geliştirme, piyasa analizi, finansal planlama gibi temel konularda beceri kazandırmayı amaçlayan 70 saatlik bir eğitim programına tabi tutacak. Eğitimi tamamlayan ve kendi işini kurmak isteyen girişimciler ise 30 bin liralık geri ödemesiz ve 70 bin liralık faizsiz geri ödemeli KOSGEB destek paketine başvurma hakkına sahip olacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: