Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nden "Aile İçi İletişim Semineri"

Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, "Ailede, mutluluğun, güvenin olmadığı bir yerde başarı da olmaz. Ailelerimiz huzurlu ve güvenli olmalı"

Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, "Ailede, mutluluğun, güvenin olmadığı bir yerde başarı da olmaz. Ailelerimiz huzurlu ve güvenli olmalı" dedi. Yıldız, Erzurum Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen seminerde, müdürlükleri koordinesinde "mutlu aile güvenli ailedir" düşüncesinden hareketle aile içi iletişim paneli düzenlediklerini belirtti. Çekirdek ailenin her halukarda muhafaza edilmesi gerektiğini ifade eden Yıldız, toplumlar için en önemli unsurun, en küçük hücre olan aile olduğunu ifade ederek, "Ailede mutluluğun, güvenin olmadığı bir yerde başarı da olmaz. Ailelerimiz huzurlu ve güvenli olmalı. Ailenin sağlıklı olduğu durumlarda toplumun da sağlıklı olduğunu görüyoruz" dedi. Batıdaki alışkanlıkların ülkemize de sirayet ettiğini dile getiren Yıldız, batılı toplumlarda boşanmaların yüzde 50'lere geldiğini, ülkemizde yılda 500-600 bin çiftin evlendiğini, 100 bin çiftin de boşandığını söyledi. Ailenin en önemli unsurunun kadınlar olduğunu vurgulayan Yıldız, "Hanımefendilere çok fazla görev düşüyor. Biz erkekler bunun kıymetli, önemli olduğunu biliyoruz ancak bayanlar kadar sabırlı, metanetli olamayabiliyoruz. Aile yuvasının devamlılığını sağlayan bütün kadınlara teşekkür ediyorum" diye konuştu. Yıldız, ailenin Türk toplumunun temel taşı olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Aile temelinde oluşacak hasarlar bu ülkede yaşayan herkese zarar verecektir. Bunun için de devletin her kurumuna sorumluluk düşmektedir. Polis teşkilatı olarak üzerimize düşen görevi yapmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Biz teşkilat olarak ailenin ancak güvende olursa mutlu olabileceğine inanmaktayız. Mutlu aile de birbirine kenetlenecek ve ülkemiz için sağlıklı nesiller yetiştirecektir. Ailelerin mutlu ve güvenli olabilmesi için bazı şartlar gerekmektedir. Öncelikle aile içinde sağlıklı bir iletişim olmalıdır. Aile içinde şiddet olmamalıdır. Şiddet öğrenilen bir şeydir. Bir çocuk şiddet görmez, şiddetle tanışmaz ise ileride de aile bireylerine ya da toplumda şiddet uygulamayacaktır." Daha sonra Doç. Dr. Abdulhak Halim Ulaş, Doç. Dr. Duygu Arıkan, Yrd. Doç. Dr. Engin Kurşun ve Dr. Aslı Sis Çelik sunum yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: