Erzurum için alınan 13 körüklü otobüsle şehir içi ulaşım rahatlayacak

Erzurum’da şehir içi ulaşımı rahatlatacak olan körüklü otobüsler, Büyükşehir Belediyesi yetkililerince teslim alındı. Bir süre...

Erzurum’da şehir içi ulaşımı rahatlatacak olan körüklü otobüsler, Büyükşehir Belediyesi yetkililerince teslim alındı. Bir süre önce gerçekleştirilen ihaleyle satın alınan ve aralarında körüklülerin de bulunduğu 13 yeni otobüs Erzurum’a ulaştı.
İklim şartlarına göre tasarlanan yeni ulaşım araçları, önümüzdeki günlerde düzenlenecek resmi törenle şehir içi ulaşımına dahil edilecek. Yüklenici firma tarafından Erzurum’a getirilerek Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilen 13 otobüs, önümüzdeki haftadan itibaren vatandaşların hizmetinde olacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, konuyla ilgili açıklamasında, “Yeni ulaşım araçlarımız Erzurum’a hayırlı uğurlu olsun.” dedi. Göreve geldikleri 2004 yılında Büyükşehir Belediyesi’ni şehir içi ulaşım hizmetlerinden tamamen el çektirilmiş olarak devraldıklarını ifade eden Başkan Küçükler, “Göreve geldiğimizde Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım hizmeti veren tek bir yolcu otobüsü dahi yoktu. Biz, Büyükşehir Belediyesi’nin, ulaşım hizmetlerinde mutlaka aktif rol oynaması gerektiğini düşündüğümüz için yol haritamızı da buna göre belirledik ve ilk işimiz belediyeye ait bir yolcu otobüsü filosu kurmak oldu. Periyodik aralıklarla, aralarında körüklü otobüslerin de bulunduğu tam 14 otobüsü belediyemize kazandırdık ve ulaşım hizmeti vermeye başladık. Halkımızın hizmet kalitemizden duyduğu memnuniyet ve bizden beklentileri doğrultusunda filomuzu daha da güçlendirdik. Geçtiğimiz aylarda yaptığımız ihaleyle filomuza 13 yeni otobüs daha kazandırdık. 3’ü körüklü, 10 tanesi de ‘solo’ diye tabir edilen son model yolcu otobüslerimiz Erzurum’a getirildi ve belediyemize teslim edildi. Şehrimize, hizmetin en kalitelisine layık olan halkımıza hayırlı, uğurlu olsun.” diye konuştu.
Başkan Küçükler, yeni otobüslerin kapasitelerine ilişkin olarak verdiği bilgide şunları ifade etti: "Solo diye tabir ettiğimiz otobüslerimiz 98 yolcu kapasiteli, körüklü araçlarımız da 145 kişilik kapasiteye sahip. Erzurum’un iklim ve doğa şartlarına göre özel olarak tasarlanan araçlarımız, fiziksel engelli vatandaşlarımız için de gerekli donanımlara sahip. Önümüzdeki Çarşamba günü gerçekleştireceğimiz şölen niteliğindeki açılışla otobüslerimizi halkımızın hizmetine sunacağız. 2012 yılında ulaşım hizmetleri noktasında Erzurum’a yönelik yeni sürprizlerimiz olacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz