Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü, Filosuna 5 Yeni Ambulans Kattı

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü, filosuna 5 yeni ambulans kattı. Sağlık Bakanlığı Erzurum'a ambulans takviyesi...

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü, filosuna 5 yeni ambulans kattı.

Sağlık Bakanlığı Erzurum'a ambulans takviyesi yaptı. Biri yoğun bakım ve obez ambulansı olmak üzere toplam 5 ambulansın Erzurum'a gönderildiğini ifade eden İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Vançelik, "Geçen hafta yaptığımız toplantılarda her bir ilçemizdeki ambulansların yaptığı kilometreler, yenilik- eskilik durumlarını değerlendirerek hangi ilçelere bu yeni gelen ambulansların verileceğini kararlaştırdık. Karayazı, Oltu, Horasan ve Hınıs ilçelerimize ambulanslarımızı göndereceğiz." dedi.

Reklam
Reklam

Erzurum'un sağlık alanında büyük mesafe kat ettiğini vurgulayan İl Sağlık Müdürü, 'Sağlıkta Dönüşüm Programı' başlamadan önce, 2002 yılında Erzurum'da 12 ambulansla 5 bin 600 kişinin taşındığını, geçen yıl da 75 ambulansla bu sayının 55 bin olduğunu söyledi. Doç. Dr. Vançelik, ildeki ambulans sayısının 80'e çıktığını belirterek, "Sağlık Bakanlığı'nın çıkardığı genelge ile kişi veya kuruluşlar ambulans bağışında bulunabiliyor. Özellikle merkez ve birkaç ilçemizde ambulans ihtiyacımız var. Ambulansların arkasına hangi kişi veya kuruluş o ambulansı bağışlamış ise ismini yazarak ilan ediyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızın, sivil toplum örgütü, sanayi kuruluşu temsilcilerimizin bu konuya el atıp, ambulans bağışlamalarını istirham ediyorum." diye konuştu.

Doç. Dr. Vançelik, ambulansların tam donanımlı olduğunu uygulamalı olarak gösterdi ve ilçelerden gelen görevlilere teslim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: