Erzurum Kimse Yok Mu, ASYA Ekibi Göreve Hazır

Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şubesi bünyesinde kurulan Arama - Kurtarma - Sağlık - Yardım...

Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şubesi bünyesinde kurulan Arama - Kurtarma - Sağlık - Yardım ekibi (ASYA) üyeleri gerekli eğitimlerini tamamladı. 28 kişiden oluşan Erzurum ASYA, deprem, sel, çığ, yangın gibi doğal afetler üzerine özel eğitim aldı.

Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şube Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Polat, dernek binasında ASYA üyeleriyle basın toplantısı düzenledi. Polat, dernek olarak 7 farklı kategoride vatandaşlara gönüllülük esasıyla yardım hizmeti sunduklarını belirtti. Ülke genelinde ve Erzurum’da ASYA ekibinin oluşturulduğunu ifade eden Polat, olası afetlere müdahale edebilecek yetenek ve donanıma sahip olduklarını dile getirdi. Çoğu öğretmen, mühendis, sağlık teknisyeni ve memurlardan oluşan Erzurum ASYA ekibinin profesyonel eğitimlerini tamamladığına vurgu yapan Yunus Polat ” ASYA ekibimiz Erzurum’da ve bölgemizdeki diğer illerde yaşanabilecek olası deprem, sel, çığ, yangın gibi doğal afetlerde yetkili ve eğitimli, disiplinli bir gönüllüler grubudur. ASYA ekibi sahip olduğu ve çalışmalarında kullanılmak üzere arama kameraları, dinleme cihazları, hava yastıkları enkaz kırım, kesme gibi son teknoloji ürünü cihaz ve ekipmanlara sahip.” dedi.
Başkan Polat, arama kurtarma faaliyetlerini toplumun kılcal damarları kabul edilen mahallere kadar yaymayı planladıklarına da işaret ederek, "Mahallelerdeki temsilciliklerimiz aracılığıyla lokal arama- kurtarma ekipleri oluşturup bunların eğitimlerini vererek, yaşanabilecek afetlere daha hızlı ve bilinçli bir müdahale ortamı hazırlamayı planlıyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Hayırsever vatandaşların yardımıyla orta ve uzun vadede kurtarma vakalarında kullanılmak üzere bir adet helikopter ve uçak alımını da planladıklarına değinen Polat, "Profesyonel ve tam donanımlı olarak afet müdahale ve acil durum ekibi oluşturmak amacıyla kısa orta vadede bir helikopter almayı düşünüyoruz. Ardında da bir uçak almak gibi düşüncemiz var.” şeklinde konuştu. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı, ASYA ekibinin afetlere karşı hazırlıklı olduğunu ve belirli aralıklarla ile deprem, çığ, heyelan ve sel tatbikatları yaparak yetenek ve kabiliyetlerini geliştirdiklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: