Erzurum Kuyumcular Odası Başkanı Fırat: "Bankalara Altın Satışı Yetkisininverilmesi Erzurum'daki Kuyumcu Esnafınıolumsuz Etkileyecek"

Kuyumcular Odası Başkanı Rasim Fırat, "Bankalara altın satışı yetkisinin verilmesi Erzurum'daki kuyumcu esnafını olumsuz etkileyecek" dedi.

Kuyumcular Odası Başkanı Rasim Fırat, "Bankalara altın satışı yetkisinin verilmesi Erzurum'daki kuyumcu esnafını olumsuz etkileyecek" dedi.

Fırat, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık 4 ay önce Ankara'da Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı başkanlığında, Merkez Bankası Başkanı ile bankaların genel müdürlerinin katılımıyla yapılan toplantıda, bankalara altın satış yetkisinin verilmesi konunun ele alındığını belirtti.

Altın hesabı uygulamasının bankalarda daha öncede olduğuna dikkati çeken Fırat, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Bankalara altın satışı yetkisinin verilmesi Erzurum'daki kuyumcu esnafını olumsuz etkileyecek. Vatandaş TL ödeyip altın hesabı açtırıyor ve bankalarda altın birikimi sağlıyordu. Ancak bunlar daha ileri gitti ve ATM'lerinden çeyrek altın, yarım altın, ata lirası gibi darphanenin basmış ve piyasaya sürmüş olduğu altınları satmaya başladı. Bu durum kuyumcu esnafını son derece üzmekte ve yıpratmaktadır."

Türkiye'de bu işten ekmek yiyen binlerce kuyumcu esnafı olduğunu vurgulayan ESOB Başkanı Fırat, şunları kaydetti:

"Bankalar kendi işleriyle uğraşsın ve para alışverişi yapsınlar. Altın işini de lütfen kuyumcu esnafına, sanatkara bıraksınlar. Binlerce insanın ekmeğiyle oynamak doğru değil. Bankalar ülkedeki tüm kuyumcu esnafını karşılarına alıyorlar. Erzurum'da odamıza üye olan 500'e yakın kuyumcu esnafımızın ceplerinde bulunan kredi kartlarını bankalara iade etmeyi düşünüyoruz. Çünkü bu çok yanlış bir uygulama. Bununla ilgili olarak Erzurum Kuyumcular Odası olarak geçtiğimiz hafta BDDK'ya itiraz yazımızı gönderdik. Sadece Erzurum değil tüm oda ve derneklerin bu uygulamaya itiraz etmesi lazım."

Reklam
Reklam

Muhabir: Gamze İspirli

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: