Erzurum Milli Eğitim Müdürü, Aziziyeli altın çocukları ödüllendirdi

İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Ankara'da düzenlenen 19. Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda altın, gümüş ve...

İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Ankara'da düzenlenen 19. Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda altın, gümüş ve bronz madalya kazanan Özel Aziziye Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerini ödüllendirdi.
Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan Yunus Emre Demirci, Muhammet İkbal Ulvi ile gümüş madalya elde eden Mehmet Akif Yıldız, Ahmet Arif Yazıcılar ve bronz madalya kazanan Tayyip Yıldız, okul yöneticileri ile İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge'yi ziyaret etti. Ziyarette öğrencilerinin elde ettiği başarılar hakkında bilgiler veren Özel Aziziye Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Mustafa Gürhan, geçen yıl ki organizasyonda öğrencilerinin 2 altın, 2 gümüş ve bir bronz madalya almış olmasından dolayı mutluluk yaşadıklarını ifade etti. Gürhan, altın madalya kazanan öğrencilerin olimpiyatlarda bir ilke imza attığını dile getirerek, “Şimdiye kadar Türkiye’nin hiçbir yerinden aynı okuldan iki öğrenci aynı branşta 2 altın madalya alma başarısını gösteremedi. Bu ilk defa okulumuza ve ilimize nasip oldu. Bunu başardığımız için mutluyuz. Bu dereceleri ilerki yıllarda daha iyi noktalara taşımak istiyoruz.” dedi.
Öğrencilerinin TÜBİTAK Matematik Olimpiyatları’nda da büyük bir başarı gösterdiğinin altını çizen Gürhan, “Öğrencilerimizden Yunus Emre Demirci, olimpiyatlarda dünyada Türkiye’yi geçen yıl temsil ederek dünya 2.'si oldu. Geçen yıl da altın madalya alan Demirci ile bizim hedefimiz milli takıma girerek Dünya Matematik Olimpiyatları'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmektir." diye konuştu. İl Milli Eğitmi Müdürü Bilge, elde ettikleri başarılardan dolayı Aziziye Koleji öğrencilerini ve idarecilerini tebrik etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Bilge, Aziziye Koleji’nin Erzurum genelinde eğitim alanında örnek çalışmalara imza attığını, bu çalışmanın da onlardan birisi olduğunu ifade etti. Bilge, şöyle konuştu: “Başarıya susayan Erzurum'umuzu elde ettiğiniz bu başarılarla gururlandırdınız. Başarılarınızın devamını diliyorum. Sizleri çok daha iyi yerlerde görmeyi her zaman arzu ederiz. Öğretmenleriniz de sizlerin daha iyi noktalara ulaşabilmeniz için sizlere destek oluyorlar. Maddi boyutunu bir yana bırakarak manevi olarak ellerinden gelen tüm gayreti sizin için harcıyorlar. İlimizde böyle başarılı öğrenci sayısının çoğalmasını istiyoruz.”
Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge daha sonra olimpiyatlarda dereceye giren Aziziye Koleji öğrencilerini kutladı ve başarı belgeleri ile çeşitli hediyeler verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz