Erzurum Milli Eğitim Müdürü Bilge:

Erzurum Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, "Mezun olduğu halde evinde bekleyenler var. İş sahipleri talep ettiği halde elemanı bulamıyor.

Erzurum Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, "Mezun olduğu halde evinde bekleyenler var. İş sahipleri talep ettiği halde elemanı bulamıyor. Biz bundan sonra özellikle yönlendireceğiz. Öğrencilerimizin İŞKUR'a başvurup, oraya kayıtlarını bildirmiş olacaklar" dedi. Bilge, gazetecilere yaptığı açıklamada, meslek liselerinde okutulan alanlar ve buralardan verilen mezun sayılarına ilişkin iş alanlarını bilgilendirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Mesleki alanda vermiş oldukları mezunların, halkın, işyerlerinin farkında olmasını isteyen Bilge, şunları kaydetti: "İhtiyaçları olduğu zaman bunların karşılanabileceğini görsünler düşüncesiyle, ilimizdeki mesleki eğitimin olduğunu ifade etmek istiyorum. Genele baktığımızda, ilimizdeki genel liselerimizdeki öğrenci oranımız yüzde 68 iken meslek liselerimizde yüzde 32 olduğunu görüyoruz. Bu ilimizin sanayi şehri olmamasını göz önünde bulundurursak iyi bir oran olduğunu söyleyebiliriz. Mezun olmuş olan bu yüzde 32'lik öğrenci diliminde hizmet verilen ve farklı alanlarımız var." Hizmet sektörüne yönelik alanlar ve üretim sektörüne yönelik alanlar diye iki gruba ayırdıklarının altını çizen Bilge, "Hizmet sektörüne baktığımızda adalet bölümü yılda 56 mezun veriyor. Hasta ve yaşlı hizmetleri ki günümüzde çok öne çıkmaya başlayan popüler bir dal olduğunu söyleyebiliriz. Buradan yılda 27 mezun veriyoruz" diye konuştu. Çocuk gelişimine talebin fazla olduğuna dikkati çeken Bilge, şöyle devam etti: "Bu bölümden 334 mezun veriyoruz. Radyo televizyon bölümü, televizyonların, radyoların çok artması, halkın bilinçlenmesi adına yılda 18 mezun veriyoruz, Erzurum'da bu alanda. Grafik ve fotoğraf, reklamcılık malum. Ajanslar yaptıkları işler itibarıyla çok öne çıkıyor. Belki çok farkındalık oluşturmadı ama talebe göre bu da artmış olacaktır. Şu anda 15 mezun veriyoruz. Hemşirelik bölümünden 180 mezun veriyoruz. Acil sağlık hizmetleriyle ilgili olarak 61 mezun veriyoruz. Diş proteziyle ilgili olarak yılda 21 mezun veriyoruz. Anestezi ve animasyonla ilgili talep olmadı. Halkla ilişkiler ve organizasyon hizmetleri, iş yerlerimizin, bürolarımızın sevk ve idaresini yapabilecek elemanların yetiştirilmesinde 54 mezun vermişiz." Üretim sektörüne de değinen Bilge, "Bilim teknolojileri var. Bunların alt dalları da var. 466 mezun veriyoruz. Elektrik, elektronik teknolojileri alanından 285 mezun veriliyor. Endüstriyel otomasyon ve teknolojilerinden 44 mezun veriyoruz. Biyomedikal cihaz teknolojileri bölümünden 40 mezun var. Harita, tapu ve kadastro bölümünden yılda 46, inşaat teknolojilerinden 36 mezun veriyoruz" dedi. Bilge, bütün alanlardan çok sayıda mezun verdiklerini ifade ederek, "Mezun olduğu halde evinde bekleyenler var. İş sahipleri talep ettiği halde elemanı bulamıyor. Biz bundan sonra özellikle yönlendireceğiz. Öğrencilerimizin İŞKUR'a başvurup, oraya kayıtlarını bildirmiş olacaklar" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: