Erzurum nefes alamıyor

ERZURUM (İHA) - Atatürk Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nuhi Demircioğlu, Erzurum'da hava kirliliğinde birinci kademe uyarı sınırlarının aşıldığını ileri sürdü.

Son bir hafta içerisinde yapılan ölçümlerde hava kirliliğinde ciddi bir artış kaydedildiğini dile getiren Yrd. Doç. Dr. Demircioğlu, "Havadaki kükürtdioksit oranı 965 mikrograma, partikül oranı ise 948 mikrograma kadar yükseldi. Bu oranlar birinci kademe uyarı sınırlarını aşmıştır" dedi.

Atatürk Üniversitesi olarak yıllardan beri kış mevsimi boyunca her gün hava kirliliği konusunda ölçümler yaptıklarına dikkat çeken Atatürk Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nuhi Demircioğlu, Erzurum'un son on yılın en fazla hava kirliliğini bu dönemde yaşadığına dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Hava kirliliği konusunda ikinci uyarı kademe sınırlarını zorlayan oranlar karşısında yetkilileri göreve çağıran Yrd. Doç. Dr. Nuhi Demircioğlu, "Gerekirse özel otomobiller trafiğe çıkarılmamalı, soba ve kalorifer yakımı sınırlandırılmalıdır. Yaşlı insanlar zorunlu kalmadıkça sokağa çıkmamalı veya maske kullanmalıdırlar" diye konuştu.