Erzurum OSB'nin Suyu Artık Ücretsiz

Erzurum Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim KUrulu Başkanı Zülküf Bakaç, "Bölgemizde elektrik sarfiyatı ve su kaçakları önlendiği için su maliyeti

Erzurum Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim KUrulu Başkanı Zülküf Bakaç, "Bölgemizde elektrik sarfiyatı ve su kaçakları önlendiği için su maliyeti minimum seviyelere çekildi. Tüm sanayicimize su, 1 Eylül'den itibaren bedelsiz verilecek" dedi.

Bakaç, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, 2009 yılında göreve geldiklerinde OSB'de 93 parsel olduğunu belirtti.

2009 yılında 93 parselin 33'ünün aktif olduğunu hatırlatan Bakaç, "Yönetim kurulu olarak kendimize program yaptık. Parsel sayısı 125'e çıkarıldı. Pasif parsel sayısı 6'ya düşürüldü" dedi.

Reklam
Reklam

Bölgede istihdamı arttırmak için çalışma yaptıklarını ifade eden Bakaç, toplam istihdam sayısının yaklaşık 4 bin kişiye ulaştığını söyledi.

OSB'de enerji nakil hatlarının 1975 yılından kaldığını dile getiren Bakaç, "37 yıldır kullanılan bu enerji nakil hatları artık sanayicimizin ihtiyaçlarına cevap verememektedir. İleriye dönük kurulacak işletmelerin de tüketimleri dikkate alınarak proje oluşturulmuştur" diye konuştu.

Bakaç, 2011 yılında OSB'nin 11 trafo bölgesine ayrıldığını, yaklaşık 50 kilometre kablo hattının yer altına alındığını ifade ederek, 2012 yılında OSB'de arıza meydana gelmediğini, olası lokal kesintilerden de sanayicinin etkilenmediğini belirtti.

OSB'nin kuruluşundan beri 37 yıldır kullanılan içme suyu hatlarının da yenilendiğini dile getiren Bakaç, şunları kaydetti:

"Bölgemizin kuruluş yılında yapılan su dağıtım istasyonu hem ihtiyaca cevap verememesi hem de kurulumu yapılan su kuyularından iki adet 37 kilovatlık motor ile dağıtım istasyonuna suyun aktarılması buradan yine 37 kilovatlık iki motor ile tesisata verilmesi, ayrıca verilen suyun yaklaşık yüzde 75'inin toprağa gitmesi yüksek enerji maliyetine neden olmaktaydı. Yeni su deposu ve terfi istasyonu yapıldı. Motor gücüne ihtiyaç duyulmadan kuyudan depoya su aktarımı sağlanmış ve buradan iki adet 24 kilovatlık motorlarla tüm hatta aynı basınçta su verilmesi sağlanmış oldu. Bölgemizde elektrik sarfiyatı ve su kaçakları önlendiği için su maliyeti minimum seviyelere çekildi. Tüm sanayicimize su, 1 Eylül'den itibaren bedelsiz verilecek."

Reklam
Reklam

Muhabir: Zehra Melek Çat / Emine Konuk

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz