Erzurum PMYO 9. dönem mezunlarını törenle uğurladı

Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) 9. dönem mezun olan 138 öğrencisini düzenlenen törenle uğurladı.<br/>...

Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) 9. dönem mezun olan 138 öğrencisini düzenlenen törenle uğurladı.
Erzurum PMYO’nda mezuniyet coşkusu yaşandı. Okulun spor salonundaki törende konuşan PMYO Müdürü Numan Yıldırım, 2 yıllık temel eğitimlerini tamamlayan polis adaylarına başarılar diledi.Yıldırım, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, temel insan haklarına saygılı, demokratik toplum ideallerine bağlı polisleri teşkilata kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Yıldırım, 2 yıllık eğitim sürecinde polis adaylarının mesleki disiplin, bilgi ve beceri ile donatıldığını ifade etti. Polis adaylarına kanunların uygulanmasında adil ve tarafsız kalmaları çağrısında da bulunanan PMYO Müdürü Numan Yıldırım, "Mesleki onur, disiplin ve kanun adamlığının gereği olarak görevinizde adil,objektif davranın." dedi.

Reklam
Reklam

"DEVLETİN CİSİMLEŞMİŞ HALİSİNİZ"
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ise, genç polis adaylarına meslek hayatları süresince bahtlarının açık olmasını temenni etti. Vali Öztürk, kamunun can, mal ve ırzını koruma görevini üstlenen polislerin kutsal bir mesleği icra ettiğini anlattı. Vali Öztürk, toplumun güvenliği için 24 saat görevinin başında bulunan polisin devletin cisimleşmiş hali olduğuna vurgu yaparak, "12 ay, 24 saat görevinizin başında devletin cisimleşmiş abidesi olarak görev yapmaktazınız. Çok kutsal bir görevi yerine getiriyorsunuz. Her kamu görevlisine ve insana bu ulvi görevi yerine getirmek nasip olmuyor." diye konuştu.
Daha sonra Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi DekanYardımcısı Prof. Dr. Mustafa Çuvallı, Akademi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan adına öğrencilerin başarısını tebrik eden konuşma yaptı. Dönem birincisi Hamdi Yılmaz'ın yaş kütüğüne okul brövesini çakması, dereceye girenlere protokolün hediye sunmasının ardından, toplu yemin ile tören sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz