Erzurum Pmyo'da Yeni Eğitim-öğretim Yılı Başladı

Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO), 2012-2013 eğitim-öğretim yılına düzenlenen törenle başladı.PMYO Konferans Salonu'nda düzenlenen...

Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO), 2012-2013 eğitim-öğretim yılına düzenlenen törenle başladı.

PMYO Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Okul Müdürü 1. sınıf Emniyet Müdürü Numan Yıldırım 2001 yılında Polis Akademisi Başkanlığı'na bağlı olarak 2 yıllık PMYO'dan geçen yaklaşık 12 yıl sonunda binlerce öğrencinin yetiştirilerek teşkilat saflarına dahil edildiğini belirtti.

Yıldırım PMYO'ların artık üniversitelerle işbirliği içerisinde bulunduğunu hatırlatarak, Erzurum'da Atatürk Üniversitesi ile de yakın ilişkiler kurduklarını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Törende konuşan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ise, Bingöl’ün Karlıova ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan polislerimize ve Bingöl-Muş karayolunda gerçekleştirilen hain saldırıda şehit olan askerlerimize rahmet, ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diledi.

Polis Akademisinin Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatlarıyla 1937 yılında Polis Enstitüsü adıyla kurulduğunu ifade eden Genel Müdür Kılıçlar, bugüne gelindiğinde 15 ülkeden gelen geleceğin polis amirlerini Akademide eğitiyor olmanın gurur vesilesi olduğunu söyledi. 12 ülkeden toplam 16 eğitim kurumuyla Erasmus ikili anlaşması bulunan Polis Akademisinin, bu program sayesinde, öğrenci, eğitim üyesi ve personel değişimi faaliyeti gerçekleştirildiğini söyleyen Genel Müdür Kılıçlar, akademinin yanında 2 Polis Koleji, 28 Polis Meslek Yüksekokulu, 7 Polis Meslek Eğitim Merkezi ile 38 eğitim kurumunda modern polis eğitimine ağırlık verdiklerini kaydetti.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar konuşmasında öğrencilere, “Sevgili gençler, yüz binlerce gencimiz arasından seçilerek geldiğiniz bu kurumun değerini bilerek kendinizi geliştirin. Devletimizin sizlerin eğitimi için seferber ettiği imkânları iyi değerlendirin. Ailelerinizin sizin yetişmenizde göstermiş olduğu fedakârlıkları göz ardı etmeyin. Sizlerden beklentimiz; bilgi, beceri ve kabiliyetlerinizi en üst düzeye çıkararak, donanımlı bireyler haline gelmenizdir. Meslek hayatınız boyunca devletin varlığına, milli, demokratik ve sosyal hukuk devleti ilkelerine, temel hak ve hürriyetlere yönelik her türlü eyleme karşı işlenen suçları önleme konusunda, ihtiyacınız olan bilgi ve becerileri, bu sıralarda iken edinmek, hedefiniz olmalıdır. Türk Polisi olarak en büyük hassasiyetimiz; ifa edilen görevlerde, güvenlik ve özgürlük dengesinin korunmasıdır. Can ve mal güvenliğini korumakla zorunlu olduğunuz vatandaşlarımızı sevecek, onları her türlü kötülüğe karşı koruyacaksınız. Görevlerinizi ciddiyet ve özgüven içinde, nezaket kurallarına dikkat ederek yerine getireceksiniz. İşte tüm bunları hakkıyla yerine getirebilmek için, sizlere sunulmuş tüm fırsatları değerlendirin. Unutmayın! Ülkemizde güvenlik ve huzurun devam etmesi hukuk devleti ilkelerinin uygulanması ve çocuklarımızın geleceğe umutla bakabilmesi, teşkilat olarak en büyük hedefimizdir.” şeklinde hitap etti.

Reklam
Reklam

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'te, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı Türk polisinin, halkın can ve mal güvenliğinden sorumlu olduğunu ifade etti.

Tören sonunda Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz tarafından "Hukukun Temel İlkeleri ve Polis" konulu ilk ders verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: