Erzurum polisi, bıçaklama vakalarına dikkat çekmek için kan bağışında bulundu

Erzurum’da son zamanlarda bıçakla yaralama ve cinayet vakalarında artış yaşanması üzerine Emniyet Müdürü Halit Turgut...

Erzurum’da son zamanlarda bıçakla yaralama ve cinayet vakalarında artış yaşanması üzerine Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız ile polis şefleri kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla Türk Kızılayı'na kan bağışında bulundu.
Erzurum'da bıçakla yaralama olaylarının tırmanma göstermesi ile amaç dışı bıçak taşıyanların sayısında artış olması Erzurum polisini alarma geçirdi. Son iki ayda 4 kişinin bıçakla öldürülmesi ve çok sayıda kişinin de bıçakla yaralanması üzerine Emniyet Müdürlüğü farkındalık oluşturmak ve kamuoyunun dikkatini bıçak vakalarına çekmek amacıyla kan bağışı kampanyası başlattı. Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, müdür yardımcıları, şube müdürleri ve personel gün boyunca Kızılay'a kan bağışında bulunacak.
Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Erzurum'da bıçaklama vakalarının yüksek olmasının kendilerini üzdüğünü ifade etti. Erzurum'da daha fazla kan akmaması için bağışta bulunduklarına dikkat çeken Emniyet Müdürü Yıldız, "Biz toplumla iç içe insanlar olarak topluma bir faydamız olsun istiyoruz. Bu kan her zaman, yer yerde lazım olan bir şey. Erzurum'da maalesef bıçaklama olayları çok fazla olduğu için kana en fazla ihtiyaç duyulan bir yer olarak gözüküyor. Ben kan akmasın diyorum. Ama biz kan vermeye devam edelim diyorum. Erzurum'da yanlış alışkanlık var, çok fazla bıçak kullanılıyor. İnsanlar üzerinde bıçak taşıyorlar ve problemi çözme yolu olarak da bıçak kullanıyorlar. Bu çok yanlış uygulama." dedi.
Bıçak taşımanın ve bıçakla öldürme ve yaralama olaylarının Erzurumluya yakışmadığını dile getiren Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: "Problemleri konuşarak, adli birimlerle çözmek, hukukla çözmek en güzel çözüm yolu. Bence problemleri çözmek için bıçağı kullanıp, kan akıtmak çare değil, o başka problemleri de beraberinde getiriyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz