Erzurum Polisinden Kaçak Sigara Tacirlerine Darbe

Van'dan temin ettikleri kaçak sigaraları Erzurum'a ve batı illerine sevk ettikleri iddiasıyla 6 kişi gözaltına...

Van'dan temin ettikleri kaçak sigaraları Erzurum'a ve batı illerine sevk ettikleri iddiasıyla 6 kişi gözaltına alındı. Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerince yakalanan zanlılar, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, iştirak halinde kaçak sigara ve emtia ticareti yapmak' iddiasıyla adli makamlara sevk edildi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaklaşık 9 ay önce başlattığı bir soruşturma kapsamında, sigara kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla A.E., E.E., Ö.E. ve L.E. ile Van'da iki ayrı kargo şirketinin yetkilisi oldukları belirtilen S.K. ve A.B. KOM ekipleri tarafından yakalandı. Zanlıların Erzurum başta olmak üzere İstanbul, Ankara, Van, Bursa, Antalya, Şanlıurfa, Ağrı, Muş, Siirt, Bitlis, Batman'da kaçak sigara ve çay sevk ettiği belirtildi. Van'da yakalanan zanlılar sorgulanmak üzere Erzurum'a getirildi.

Reklam
Reklam

Öte yandan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında bugüne kadar 28 ayrı yakalamada 29 şüpheli şahıs hakkında yasal işlem yapıldı. Söz konusu şahıslarla toplam 384 bin 810 paket gümrük kaçağı sigara, 3 ton 200 kilogram kaçak çay ile 4 milyon 876 bin 400 adet gümrük kaçağı makaron (filtreli sigara kâğıdı) ele geçirildiği bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: