Erzurum Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanı Topçuoğlu:

Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hanefi Topçuoğlu, kamyoncuların ayakta kalma mücadelesi verdiğini söyledi.

Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hanefi Topçuoğlu, kamyoncuların ayakta kalma mücadelesi verdiğini söyledi.

Topçuoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kamyoncuların vergiler ve akaryakıt fiyatlarından dolayı önemli sorunlar yaşadığını belirterek, sektörde maliyetlerin giderek arttığını dile getirdi.

Kamyoncuların zor durumda olduğunu vurgulayan Topçuoğlu, şunları kaydetti:

"Kamyoncular ayakta kalma mücadelesi veriyor. Binlerce kişinin yaşamını yitirdiği yollarımızda ekmek parası peşinde koşturuyor. Sorunları kasasındaki yükten daha ağır. Motorine sık sık zam yapılması her sektörü etkilediği gibi kamyoncu esnafını da zora sokuyor. Zararına yük taşımasına neden oluyor. Sektörün en büyük sıkıntılarından biri motorin parasıdır."

Reklam
Reklam

Topçuoğlu, belge ücretlerinin yüksekliğinin kamyoncu esnafında ödeme güçlüğü yarattığını bildirerek, bazı aksaklıkların ve cezaların olmasına rağmen tonaj denetimlerinden memnun olduklarını vurguladı.

Muhabir: Gamze İspirli / Ayşe Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz