Erzurum Valisi Altıparmak'ın Ziyaretleri

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, resmi kurum ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik ziyaretleri kapsamında Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, resmi kurum ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik ziyaretleri kapsamında Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Altıparmak'ın Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Üngan'ı ziyaret ettiği ve çalışmalar hakkında bilgi aldığı bildirildi. Üngan'dan brifing alan Altıparmak, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün restorasyon çalışmaları ile birçok vakıf eserinin yeniden hayat bulduğunu, birçok hayır hizmetinde bulunulduğunu söyledi. Vakıfların yaşatılması gereken müesseseler olduğuna dikkat çeken Altıparmak, sözlerine şöyle devam etti: "Vakıflar öldürmememiz ve yaşatmamız gereken müesseselerdir. Vakıf kültürünü özellikle çocuklara yaymak gerekir. Çocukların kafasında köhnemiş bir kurumsal algı yerine, çağa uygun fevkalade güzel yapıların ortaya çıkarabileceğini öğretmek lazım. Geçmiş vakıflarında aynı şekilde çok güzel hizmetler ettiğini bilmeleri gerekir. Erzurum'da yaşayan ve ekonomik durumu iyi olan ailelerin bu tür vakıflar kurarak gelecek nesillere bir şeyler bırakmaları gerekir." Altıparmak, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yetim ve öksüz çocuklara verilen burstan yararlanan bir öğrencinin yazdığı teşekkür mektubunu okuyarak, kurum tarafından verilen burslarla birçok öğrencinin maddi sıkıntı çekmeden eğitimlerini sürdürdüğünü söyledi. Restorasyon yapılan vakıf eserlerinin eski ve yeni hallerini gösteren resimleri de inceleyen Altıparmak daha sonra buradan ayrıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: