Erzurum Valisi Öztürk, Dünya Şampiyonu Seven'i Kabul Etti

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Brezilya'da düzenlenen Bedensel Engelliler Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Gökhan Seven'i makamında kabul etti.

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Brezilya'da düzenlenen Bedensel Engelliler Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Gökhan Seven'i makamında kabul etti.

Seven, antrenörü Ömer Kolişler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Melike Ünal ile yaptığı ziyarette, Vali Öztürk ile bir süre sohbet etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Öztürk, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'na bağlı olarak düzenlenen Bedensel Engelliler Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda birinci olan Seven'i tebrik etti.

Reklam
Reklam

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Çintimar'ın İstanbul'da dereceye giren sporculara ev verildiğini ifade etmesi üzerine Vali Öztürk, Erzurum ile İstanbul'un farklı olduğunu ancak başarılı sporcu için üzerine düşeni yapacaklarını söyledi.

Dünya şampiyonu Seven de bilek güreşinde dünya şampiyonu olabilmek için gece gündüz, yağmur, çamur, fırtına demeden çalıştıklarını belirterek, şampiyon olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Bilek güreşinin paralimpik olmadığını dile getiren Seven, şunları kaydetti:

"Bilek güreşinde, istikrarlı olunca, biraz da isteyince, dualar sayesinde şampiyonluk geldi. Hedefim, önümüzde yeni paralimpik oyunlarında halterde olimpiyat şampiyonu olmak. 4 yıl gibi bir süreç var. Bu süreçte iyi hazırlanıp, olimpiyat şampiyonu olacağım inşallah. Bunun için gece gündüz çalışacağım. Bilek güreşi paralimpik olmadığı için her zaman ikinci planda kaldı. Ama bilek güreşi bir halter veya paralimpik olan diğer spor branşları kadar zor."

Vali Öztürk, başarılı sporcuyu altınla ödüllendirdi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Ayşe Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: