Erzurum ve 3 ilçede okullar tatil edildi

ERZURUM (İHA) - Erzurum'un Çat İlçesi'nde dün akşam meydana gelen depremin ardından, başta Erzurum merkez olmak üzere 3 ilçede okullar tatil edildi, hasarlı köylerde ise hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Merkez üssü Erzurum'un Çat ilçesi başta olmak üzere Erzurum şehir merkeziyle Çat, Aşkale ve Ilıca ilçelerinde hissedilen 5.1 büyüklüğündeki depremde en fazla hasar görün Aşkale'nin Küçükgeçit köyünde hasar tespiti geceden beri devam ediyor.

Erzurum Valisi Mustafa Malay, deprem dolayısıyla Erzurum merkez başta olmak üzere Aşkale, Çat ve Ilıca ilçelerinde ilk ve ortadereceli okulların bugün itibariyle tatil edildiğini söyledi. Erzurum merkezde şu ana kadar hasarlı deprem konutu hakkında her hangi bir ihbar gelmediğini söyleyen Vali Malay, depremde en fazla hasar olan Aşkale'nin Küçükgeçit köyünde hasar tespit çalışmalarının geceden beri devam ettiğini söyledi.

Reklam
Reklam

7 kişinin hayatını kaybettiği, 45 haneli Küçükgeçit köyünde 20 evin oturulamaz durumda olduğu, 45 konuttan 40'ının hasar gördüğü, köydeki tüm ahırların yıkılması dolayısıyla çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvanın telef olduğu bildirildi. Erzurum Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği ekipleri, köyde enkaz kaldırma ve depremzedelerin evlerindeki eşyalarını kurtarma çalışmalarına geceden beri devam ediyor.