Erzurum Yazdan Kalma Gün Yaşadı

Erzurum kış ortasında yazdan kalma bir gün yaşadı. Yurdun batı kısımlarında soğuk ve kar yağışlı...

Erzurum kış ortasında yazdan kalma bir gün yaşadı. Yurdun batı kısımlarında soğuk ve kar yağışlı hava etkili olurken Erzurum il merkezi adeta yaz mevsimini yaşadı. Sıcağı gören vatandaşlar ceket ve montlarıyla kendilerini sokağa attı.
Erzurumlular mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ile şaşkına döndü. Hafta sonu olması ve hava sıcaklığının da 3 derece olmasını fırsat bilen Erzurumlular parklara akın etti. Erzurum il merkezindeki caddeler insan seline döndü. Sıcak havayı fırsat bilen kimi eşiyle, kimi arkadaşı ya da ailesiyle şehrin ana caddelerinde yaya yürümeyi tercih etti. Yürümeyle arası iyi olmayanlar ise araçlarıyla şehir içinde tur atmayı tercih etti. Öğrenci ve askerler ile parklara akın ederek banklarda oturarak güneşlendi.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde. Hava sıcaklığı il merkezinde gece eksi 6 olarak ölçülürken, gündüz 3 derece olarak kayıtlara geçti. Sıcak havanın önümüzdeki pazartesi gününden itibaren yerini kar ve soğuk hava dalgasına bırakacağı belirtildi. İl merkezinde sıcaklar hakimken il genelinde kar nedeniyle 250 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: